Boomdeeldag op 12 februari 2022

Iedereen een Boom deelt bomen uit in Steenwijkerland

Inwoners van Steenwijkerland komen in aanmerking voor de provinciale Iedereen een Boom-actie. De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Steenwijkerland delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten uit tegen een kleine vergoeding (tussen 37,50 en 250,00 euro, red.). De rest wordt door de provincie betaald.


De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van de gemeente Steenwijkerland. Met een plek voor bomen en/of bosplantsoen op het erf. Als aandeel in een klein landschapselement dat de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur kan versterken.

Vanaf nu is het mogelijk om plantmateriaal te bestellen bij de actiesite Iedereen een Boom. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij we de eigenaar om een eigen bijdrage vragen van maximaal 250,00 euro. Driekwart van het totale bedrag wordt bij een maximum van 1000,00 euro door de provincie aangevuld. Het plantmateriaal kan vervolgens zelf komende winter bij onze uitgiftelocatie op 12 februari worden opgehaald.

Wees er snel bij, want op = op!

Meer informatie over deze actie en de mogelijkheid om een bestelling te plaatsen vind je op www.iedereeneenboom.nl/boomdeeldag

1,1 miljoen bomen
Deze Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Iedereen een boom is een project van www.natuurvoorelkaar.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 25.11.21 | 12.18 UUR