Voor elk wat wils!

Bibliotheek presenteert zomer vol verrassende activiteiten

Het is (bijna) vakantie en dus presenteert de Bibliotheek Kop van Overijssel een zomer vol verrassende activiteiten verspreid over haar vestigingen in Sint Jansklooster, Giethoorn, Vollenhove, Oldemarkt en Steenwijk. Van boekverkoop tot virtual reality, van technische snufjes tot creatieve workshops, het komt allemaal voorbij.

Met de zomervakantie in zicht zijn de Bibliotheek Sint Jansklooster, Vollenhove en Steenwijk gestart met de verkoop van afgeschreven boeken. Een roman, thriller of jeugdboek, er is voor elk wat wils. Kom langs, snuffel tussen de te verkopen boeken en ga met (een stapeltje) leesvoer weer naar huis. Eťn boek kost 1 euro, zeven boeken 5 euro. Let op: de verkoop loopt zolang de voorraad strekt, wees er dus snel bij.

Creatieve workshop
Op 14 juli komt auteur en illustrator DaniŽlle Schothorst van 14.00 tot 15.30 uur naar de Bibliotheek Vollenhove. Daar maakt zij met kinderen van 6 tot en met 12 jaar een eigen stripverhaal. Haar boek Superzwerver vormt de inspiratiebron. Deze creatieve workshop herhaalt DaniŽlle op 12 augustus van 13.30 tot 15.00 uur in de Bibliotheek Steenwijk. In diezelfde Bibliotheek leest zij de jongste kinderen op 22 juli van 10.00 tot 11.00 uur voor uit eigen werk en gaat ze creatief met hen aan de slag. Kijk voor de kosten en aanmelden op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl

Overige activiteiten
In de Bibliotheek Oldemarkt, Vollenhove en Steenwijk kunnen de thuisblijvers toch op vakantie met virtual reality, Diepzeeduiken, ook zonder zwemdiploma of een bezoek aan Het Achterhuis van Anne Frank, het kan allemaal. Bouw een zoutwaterauto in de Bibliotheek Steenwijk, maak een stappenteller in de Bibliotheek Giethoorn of ontdek ťťn van de andere technische snufjes in ons KennisLab. Tot slot gaat de Bibliotheek Steenwijk iedere week op avontuur naar een andere bestemming. Met leuke spelletjes en mooie voorleesmomentjes gaat de reis naar Griezelkust, Sprookjesland, Dierenrijk, SportmaniŽ, Lachland en Avonturenland.

Kijk voor meer informatie over het complete aanbod in de Agenda op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 14.07.21 | 13.20 UUR