Gemeente Steenwijkerland stelt materialen beschikbaar

Jongeren SG Eekeringe ruimen op in Steenwijk

In totaal 40 jongeren van SG Eekeringe gaan vanaf maandag 17 mei aan de slag met het opruimen van de openbare ruimte in Steenwijk. Met de opruimactie geven zij invulling aan hun maatschappelijke stage.

Wethouder Trijn Jongman noemt de stage een belangrijk onderdeel van de middelbare school: ‘De jongeren gaan in hun eigen tijd aan de slag, als vrijwilliger. Die ervaring van iets voor een ander doen zonder dat je ervoor betaalt krijgt, is echt heel waardevol. Tegelijkertijd krijgen ze een inkijkje in het dagelijks leven en zien ze wat er moet gebeuren om de maatschappij op gang te houden. Daar moeten we allemaal ons steentje aan bijdragen.’ De jongeren zijn leerlingen van klas 3 van het VMBO.

Ook Sinie Koster, stagecoördinator bij SG Eekeringe ziet het belang van een maatschappelijke stage: ‘Als school vinden we het belangrijk dat een leerling niet alleen in de boeken zit, maar ook om zich heen kijkt en daarvan leert. Participeren in de maatschappij is daar een essentieel onderdeel van. Dit jaar geven we er vanwege de coronamaatregelen een iets andere invulling aan. De leerlingen kunnen kiezen voor of 20 uur vrijwilligerswerk bij een organisatie of meedoen aan twee projecten die we als school organiseren.’

Bij de opruimactie in Steenwijk, in de maanden mei en juni, krijgen de leerlingen begeleiding vanuit de school. De gemeente stelt materiaal beschikbaar als vuilniszakken, handschoenen en afvalgrijpers.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 12.05.21 | 08.55 UUR