Besluit over Stadsstrand Vollenhove valt 17 december

Realisatie Stadsstrand Vollenhove dichterbij

Het college van B&W heeft besloten in te stemmen met het gewijzigde bestemmingsplan voor het Stadsstrand Vollenhove. Hiermee wordt de mogelijkheid gecreŽerd voor de aanleg van een strand met paviljoen, visvijvers en de bouw van een botterwerf bij vakantiepark ít Akkertien te Vollenhove.

Wethouder Marcel Scheringa: ĎDe realisatie van het Stadsstrand Vollenhove is van meerwaarde voor de toeristische aantrekkingskracht van Vollenhove en omgeving. We dragen als college deze ontwikkeling een warm hart toe. In overleg met de eigenaar van ít Akkertien kunnen we een nieuwe ontsluitingsweg realiseren. Een van de ideeŽn daarbij zou kunnen zijn dat een deel van de huidige ontsluitingsweg over de dijk, als onderdeel van het fietsroutenetwerk, afgesloten wordt voor gemotoriseerd verkeer. De weg kan daarmee een fiets- en wandelboulevard voor het stadsstrand worden. In overleg met onder meer Plaatselijk Belang Vollenhove kunnen we kijken of hier mogelijkheden voor zijní.

Op 17 december neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan Stadsstrand Vollenhove.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 22.11.19 | 17.41 UUR


advertentie