Bats ontbijt samen met 125 leerlingen op Kindcentrum Immanuel

Nationaal Schoolontbijt ook in Steenwijkerland

Op vrijdagochtend 8 november 2019 schoof burgemeester Rob Bats aan voor een ontbijtje op Kindcentrum Immanuel in Steenwijkerwold. Hij deed dat samen met zo’n 125 leerlingen van de basisschool. 'Super gezellig', vond burgemeester Rob Bats die met de actie het belang van een gezonde start van de dag onderstreepte. Het ‘burgemeestersontbijt’ is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen op 2.750 basisscholen in het hele land gezond ontbijten.

Burgemeester Rob Bats betaalde vrijdagochtend symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben omdat er thuis problemen zijn. Door deze kinderen rust en aandacht te geven kunnen ze zich weer kind voelen en volwaardig meedoen in de maatschappij. De 100e leerling van het Kindcentrum Immanuel, Naud Cordes uit groep 3, nam de cheque ter waarde van € 250,- in ontvangst.

Het Nationaal Schoolontbijt
Tijdens het Nationaal Schoolontbijt is een week lang aandacht voor het belang van een goed ontbijt. Met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal voor op school, samengesteld door onder meer het Voedingscentrum. Niet voor niets, want nog steeds zijn er veel kinderen die niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Ook het ‘burgemeestersontbijt’, waaraan zo’n 250 gemeenten meedoen, is onderdeel van de campagne. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 08.11.19 | 17.10 UUR


advertentie