Schoolkinderen Steenwijkeland assisteren bij tulpenbollen planten

Rob Bats plant Freedom Flame Tulp bij oorlogsmonument

Donderdag 31 oktober 2019 hebben burgemeester Rob Bats en wethouder Bram Harmsma – in het kader van 75 jaar vrijheid – samen met leerlingen van enkele basisscholen tulpenbollen geplant. Burgemeester Rob Bats deed dat bij het oorlogsmonument in park Rams Woerthe in Steenwijk. Wethouder Bram Harmsma bij het oorlogsmonument in park Oldruitenborgh in Vollenhove.

De bollen die geplant werden, waren de Freedom Flame Tulp. Deze tulp kreeg op 4 mei vorig jaar haar naam en staat symbool voor de boodschap van het vrijheidsvuur: ‘Let us be strong in the resolve to stand firmly for freedom and justice in an unsettled world’ (laten we sterk zijn in het voornemen om stevig te staan voor vrijheid en gerechtigheid in een onzekere wereld). Deze woorden sprak de Britse veldmaarschalk Bernard Law Montgomery toen hij op 13 september 1948 in Wageningen het vrijheidsvuur ontstak: de Freedom Flame.

Ook in onze gemeente werden – net als op andere plekken in Nederland – door schoolkinderen tulpenbollen geplant bij oorlogsmonumenten. Deze tulpen (in bloei tijdens de meiherdenking) worden volgend jaar een herkenbaar symbool voor het gegeven dat wij in vrijheid kunnen leven.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 02.11.19 | 11.41 UUR


advertentie