Over voedselveiligheid en voedselzekerheid in Nederland

Ronde Tafel Gesprek in Blokzijl

Genetisch gemodificeerde organismen kunnen veel betekenen voor voedsel en gewassen, industrie, duurzaamheid en gezondheidszorg. Zo kan biotechnologie in de land- en tuinbouw helpen om mondiale vraagstukken op te lossen. Bijvoorbeeld het tekort aan voedsel. Biotechnologie kan zorgen voor gewassen die bestand zijn tegen ziekten en droogte. De ontwikkeling van aardappelen die resistent zijn tegen de aardappelziekte kan bijvoorbeeld leiden tot minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Maar hoe wordt er hier in Nederland over gedacht? Er is een thema-avond op dinsdag 12 november te Blokzijl over 'Voedsel veiligheid en voedselzekerheid: de rol van genetisch gewijzigde organismen'.

De inleider deze avond is de heer drs. Krijn Poppe, wetenschapper verbonden aan de Wageningse Universiteit. Hij zal op deze avond een inleiding verzorgen over de heersende visies hierover in Nederland. Om het als een gespreksgroep hanteerbaar te houden is de deelname beperkt. Opgave kan per mail bij: pmuller2@freeler.nl

Aanvang 20.15 uur
Belangstellenden zijn welkom bij Vermaning 't Lam in Blokzijl. Entree: 5,00 (incl. kop koffie of thee).

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 01.11.19 | 06.30 UUR


advertentie