ChristenUnie Steenwijkerland op de bres met bewoners

Handtekeningenactie voor behoud eikenbomen

Handtekeningenactie voor behoud eikenbomen

Handtekeningenactie voor behoud eikenbomen© CU Steenwijkerland

Onlangs is er een handtekeningactie georganiseerd aan de Bergkampen te Sint-Jansklooster. Aanleiding was het verlenen van een omgevingsvergunning door B&W bij besluit van 16 juli 2019 voor het kappen van veertien eikenbomen aan de Bergkampen. Bij navraag bleek dat dit voornemen gebaseerd te zijn op de bladeren overlast op het nabij gelegen kunstgrasveld van sportvereniging VHK.

Wat opvallend is dat een eerder verzoek (2018) om een eikenboom te mogen kappen aan de Bergkampen 10 ( van Dalen) niet in behandeling is genomen door de gemeente vanwege de grote landschappelijke waarde van deze boom. Ambtelijk was dit onbespreekbaar!

Ook de recente discussie in de Politieke Markt inzake het kappen van bomen in Kuinre en de stellige overtuiging van de raad dat dit niet moet gebeuren is hier relevant.

De ChristenUnie Steenwijkerland stelt hierover diverse vragen aan B&W. Belangrijk vindt de ChristenUnie waarom 14 eikenbomen moeten worden gekapt. "We zijn in de raad altijd – terecht – zuinig op deze bomen. Het zou de mooie laan (zie bijgaande foto’s) aan de Bergkampen ook danig aantasten. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?", aldus de fractie in een reactie.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 18.09.19 | 12.39 UUR


advertentie