Corso Sint Jansklooster dit weekend op 16 en 17 augustus

Festival Kopje Cultuur geeft voorproefje op Corso

Het Corso in Sint Jansklooster en Festival Kopje Cultuur Steenwijk hebben de handen ineengeslagen. Door onderdelen van het Corso te verwerken in Festival Kopje Cultuur en andersom hopen de evenementen onder meer elkaars bezoekers te kunnen verwelkomen.

Het Corso in Sint Jansklooster is op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus aanstaande. Tijdens het Corsofestival op de zaterdag krijgen bezoekers alvast een voorproefje op Festival Kopje Cultuur. De straten van Sint Jansklooster veranderen in een groot straattheater dat vergelijkbaar is met het Steenwijker evenement.

Zoals de Aimabele schoften, Toneelgroep Dapper, Berend Botanicus en nog veel meer. Kijk voor het volledige programma op www.corsoklooster.nl. Maar ookhet programma van Festival Kopje Cultuur staat al online www.kopjecultuur.nl.

Festival Kopje Cultuur is, net als het Corso, 1 van de drie topevenementen in Steenwijkerland en wordt gehouden van vrijdagavond 13 tot en met zondag 15 september. Tijdens de lichtparade op zaterdagavond rijdt er een corsowagen mee, ter promotie van het jeugdcorso op 21 september. Het leuke is dat bezoekers van Festival Kopje Cultuur zaterdagmiddag zelf aan de slag kunnen om dahlia’s op de wagen te prikken van de jeugd samen met de hulp van de deskundige wagenbouwers uit Sint Jansklooster.

Beide evenementen kunnen zich zo nóg sterker, breder en leuker presenteren.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 14.08.19 | 07.28 UUR


advertentie