Prenten- en verhalenboek voor bewoners Nieuw Clarenberg Vollenhove

Eerste exemplaar 'Dwalen door verhalen' uitgereikt

Dwalen door verhalen is een prenten- en verhalenboek bij de Bijbel voor mensen met geheugenproblemen. Dit boek werd afgelopen donderdag 9 mei 2019, door twee vrijwilligers van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) overhandigd aan Marian van Eerde, werkzaam op één van de afdelingen van Kleinschalig Wonen van het verzorgingshuis/verpleeghuis Nieuw Clarenberg in Vollenhove. Het doel van het NBG is om de Bijbel dichtbij te brengen.

Dwalen door verhalen is een kleurrijk boek om in gesprek te komen met mensen met geheugenproblemen. Het roept herinneringen op aan alledaagse momenten van vroeger en nu, met behulp van bijbelverhalen. Dwalen door verhalen is geschreven en geïllustreerd door Hadewey Buitenwerf.

Onderwerpen
Het boek is verdeeld in twintig thema’s, zoals eten, liefde en verzorging. Deze worden verbeeld in prenten en gekoppeld aan bijpassende Bijbelverhalen. Ook zijn er bij elk thema gespreksvragen. Het boek helpt niet alleen mensen met geheugenproblemen, maar vormt ook een gespreksingang voor verzorgenden en familieleden.

Bijbel dichtbij
Het NBG brengt door dit boek de Bijbel dichtbij ouderen. De vrijwilligers van het NBG hopen dat het boek tot mooie momenten, herinneringen en gesprekken mag leiden. Dwalen door verhalen is voor iedereen verkrijgbaar bij de boekhandel.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 11.05.19 | 14.16 UUR


advertentie