Rngrijderswedstrijd op zaterdag 11 augustus 2018

Ringrijderij terug op evenementenkalender in Blokzijl

Ringrijderij terug op evenementenkalender in Blokzijl

Ringrijderij terug op evenementenkalender in Blokzijl© VTRB Blokzijl

De jaarlijkse ringrijderij met uitsluitend authentieke voertuigen komt terug op de evenementenkalender van Blokzijl! De ringrijderij werd in 2017 afgelast, om vergunning technische redenen, en zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 11 augustus, op het parkoers Noorderkade aan de Havenkolk. Dat heeft secretaris Ludwig Lassche van (V)ereniging voor (T)oeristisch en (R)ecreatief (B)elang Blokzijl, in goede samenwerking met de Friese Aanspanning, vrijdag 13 juli bekendgemaakt.

Het evenement begint om 19.00 uur met een rondrit door Blokzijl. Vanaf 19.30 uur verschijnen de eerste combinaties op het parkoers. Het is alweer de 19e editie.

Nadat de ringrijderswedstrijd van 2016 werd gewonnen door de Combinatie Wilco Zijlstra uit Munnekeburen is de organisatie benieuwd wie er dit jaar met de eerste prijs vandoor gaat. De eerste combinaties hebben zich reeds opgegeven bij de organisatie waaronder de meervoudige winnaar in Blokzijl J. van Gunst uit Oldemarkt met steekster Lutske Brouwer. Ook de combinatie Rops uit Ens is weer van de partij.

Er kunnen zich nog deelnemers, gaarne per e-mail: llassche@hetnet.nl opgeven.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 combinaties, dus geef u snel op, zodat u verzekerd bent van deelname. Alle deelnemers moeten in het bezit zijn van een authentiek rijtuig en ook de deelnemers moeten zelf verschijnen in een passend kostuum, zowel de koetsier als ook de steekster en eventuele bijrijders.

Er zijn voor de prijswinnaars een aantal bekers beschikbaar gesteld, waaronder de winnaar met de meest behaalde punten als ook de combinatie van het schoonste geheel, Friese en Overige ras.

Een deskundige jury, welke bestaat uit een viertal personen en aangevuld met twee personen voor de beoordeling van het schoonste geheel, zal het geheel in goede banen leiden. De hoofdsponsor is Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland, mede door hun bijdrage kan dit gratis te bezoeken evenement doorgang vinden. Wel zal de organisatie weer programma’s uitdelen van de deelnemende combinaties, waarbij een vrijwillige bijdrage zal worden gevraagd, dit om een volgend jaar ook dit evenement weer te organiseren.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 13.07.18 | 08.53 UUR


advertentie