Eerste jaarvergadering Belangenvereniging Vollenhove Stad

Wandelpaden Vollenhove 'laat veel te wensen over'!

De eerste bestuursvergadering van Belangenvereniging Vollenhove Stad heeft woensdag 10 januari 2018 plaatsgevonden in De Burght. En van de punten ter tafel is de overlast van 'te natte stukken' in Vollenhove. "Met name een aantal wandel- en fietspaden zijn nauwelijks meer fatsoenlijk te gebruiken. Ook (gedeelten) van een aantal speeltuinen en openbare voetbalveldjes verliezen hierdoor (tijdelijk) hun functionaliteit", aldus voorzitter Albert Jan Kwakman woensdag in een persbericht aan De Brederwiedekrant.

"Niet normaal te bereiken, dan wel onbespeelbaar door de omstandigheden. Uiteraard zitten we nu in een seizoen dat dit nu eenmaal wel eens voor kan komen, maar veelal hebben we het hier over situaties die al langer bestaan en veel langer door ons zijn bestempeld als pijnpunt. Op dit moment heeft de gemeente Steenwijkerland de belofte gedaan om in het voorjaar de opstaande grasranden verder te verlagen zodat het water nog beter weg kan. Wat ons betreft is dit 'pappen en nathouden' en zijn daarom niet tevreden met de aangegeven oplossing."

De Belangenvereniging Vollenhove Stad laat daarnaast weten dat er volgende week een overleg met de gemeente op de agenda staat voor het doortrekken van het pad in de Bentpolder tot boven aan de dijk bij de Noordwal.

"Omtrent de ontwikkelingen inzake de peuterspeelzaal hebben wij eind 2017 een brief naar de gemeente verstuurd waarin wij onze zorgen kenbaar hebben gemaakt of wel alle belangen zijn meegewogen in het proces dat Accrete de peuterspeelzaal op de locatie van Het Kompas voortzet en het personeel, voor zover wij begrepen hebben, heeft overgenomen."

De Belangenvereniging Vollenhove Stad maakt zich zorgen en laat weten dat de peuterspeelzaal een neutrale leeromgeving is en moet zijn waar kinderen met uiteenlopende achtergronden met elkaar de eerste jaren samen kunnen spelen en elkaar kunnen leren kennen. "Juist die neutraliteit is een groot goed van de peuterspeelzaal en draagt bij aan verdraagzaamheid op de lange termijn. Voor ons zeker geen ondergeschikt belang en het heeft er alle schijn van dat dit belang in het proces onvoldoende is meegewogen. Als BVVS hadden wij graag gezien dat de drie basisscholen uit Vollenhove de peuterspeelzaal gezamenlijk hadden voortgezet en betreuren in dat opzicht de uitkomst."

Het college van Steenwijkerland heeft de belangenvereniging een uitnodiging verstuurd om hier met BVS in gesprek te gaan. De eerste Algemene Ledenvergadering (ALV) voor Belangenvereniging Vollenhove Stad staat voor woensdag 7 maart 2018 op de agenda.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 11.01.18 | 07.09 UUR


advertentie