Vrijdag 22.10.21 | 11.40 uur

'Een schonere wereld doorgeven aan onze kinderen'

Officiële opening 'Infopunt Duurzaam Doen'

Afgelopen zaterdag hebben burgemeester Rob Bats en wethouder Tiny Bijl van Steenwijkerland het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat in Steenwijk officieel geopend. Dat deden ze door symbolisch een wereldbol te overhandigen aan de 9 jarige Abel. 'Een schonere wereld doorgeven aan onze kinderen, daar moeten we nog veel voor doen. In het Infopunt helpen voorlichters mensen op weg met het vinden van goede en onafhankelijke informatie en het maken van bewustere keuzen.'

"We moeten niet naar het verleden maar naar de toekomst kijken, en niet naar een ander maar naar onszelf. De tijd is voorbij dat anderen onze problemen oplossen, dat moeten zelf doen", aldus burgemeester Bats die op de fiets (elektrisch weliswaar) uit zijn woonplaats Giethoorn was gekomen.

Doorbreken
Samen met wethouder Tiny Bijl maakte Bats de ingang van het Infopunt vrij die versperd was met dozen met daarop teksten als: CO-2 uitstoot, klimaatverandering, opwarming aarde, bodemvervuiling, lege oceanen, hoosbuien, voedselverspilling, minder biodiversiteit, afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, plastic soep.

‘Allemaal problemen die wij mensen veroorzaken en die wij willen doorbreken en verbeteren’, verklaarde Harry Renting, voorzitter van de Stichting Duurzaam Steenwijkerland waar het Infopunt Duurzaam Doen onder valt.

Schone wereld
‘We staan samen voor een geweldige uitdaging en dat is een schonere wereld doorgeven aan onze kinderen. Dat is onze verantwoordelijkheid. We hebben nog heel veel te doen om de problemen op te lossen. Maar dat kunnen we gelukkig samen doen. De start is de oprichting van dit Infopunt Duurzaam Doen waar we elkaar kunnen inspireren. We zijn groen in de Kop. Daarmee bedoelen we onze mooie Kop van Overijssel, maar ook groen in onze kop!’

Vrijwilligers
Het Infopunt is tot stand gekomen met de inzet van een grote groep vrijwilligers, met hulp van de gemeente, de Kringloopwinkel, BijzonderHout, BijzonderDruk en interieurarchitect Hans van der Kraan. Bij de inrichting zijn zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Elke dag zijn er voorlichters te vinden die mensen helpen met het vinden van de juiste informatie.

Infopunt Duurzaam Doen: Informatie en inspiratie
In het Infopunt Duurzaam Doen kunnen mensen terecht voor informatie en inspiratie. Hoe kan ik mijn huis isoleren en verder verduurzamen? Welke mogelijkheden heb ik om energie te besparen? Voorlichters helpen mensen op weg om bewustere keuzen te maken. Pak ik wat vaker de fiets in plaats van de auto? Ga ik een dag minder vlees eten? Hoe krijg ik zorgen meer bijen en vlinders in mijn tuin?

Er worden pakkende voorbeelden getoond van er al gebeurt en wat allemaal mogelijk is. Mensen kunnen zien wat de gemeente doet, wat bedrijven en organisaties doen en wat zij zelf kunnen doen. Energiecoaches, een energieadviseur en een tuincoach houden spreekuur in het Infopunt. Het Infopunt Duurzaam Doen bevindt zich aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk.

Kijk voor de openings- en spreekuurtijden op www.duurzaamsteenwijkerland.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 11.10.21 | 13.10 UUR


advertentie

Vandaag:
12° | 5°
Meer weer...
Morgen:
12° | 4°


AGENDA
  • Zondag 24.10.21
  • Maandag 25.10.21
  • Dinsdag 26.10.21
  • Woensdag 27.10.21
  • Donderdag 28.10.21
  • Vrijdag 29.10.21
  • Zaterdag 30.10.21
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
0.68945 s