Vrijdag 22.10.21 | 11.40 uur

Regenboogvieringen in Steenwijk en Kuinre

Start allereerste Regenboogweek Steenwijkerland

Komende zondag start de allereerste Regenboogweek Steenwijkerland met een Regenboogviering in de Doopsgezinde Kerk in Steenwijk. Het thema van de dienst verwijst naar de roemruchte geschiedenis van een groot deel van Steenwijkerland dat was gelegen aan de Zuiderzee. Verder in de eerste dagen van de Regenboogweek het hijsen van de regenboogvlag met een toespraak van wethouder Trijn Jongman, regenbooggebakjes bij de koffie in woonzorgcentrum Nijenstede én de langverwachte première van de Queerfilm Anne+.

Regenboogviering en Vesper
Tijdens de Regenboogweek is er op zondag een viering in de Doopsgezinde Kerk in Steenwijk en op woensdag een Vesper, avonddienst, in de Protestantse Kerk in Kuinre. Geïnspireerd door geschiedenis van Kuinre als vissersdorp aan de Zuiderzee, zichtbaar aan de schepen die in de kerk aan het plafond hangen, is het thema van de vieringen 'Luctor Et Emergo' (Ik worstel en kom boven). Het thema ‘water’ zie je ook terug in de keuze voor de Bijbelverhalen. Op zondag het verhaal van Jacob, die verwikkeld raakt in een gevecht met een Engel en wint. Op woensdag in de Vesper het verhaal van Jona, die in de woeste golven ondergaat en er weer uit tevoorschijn komt. Naast de lezingen ook veel muziek en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Bij beide vieringen is iedereen is welkom. “In het witte licht dat we met zijn allen naar buiten willen stralen, zijn alle kleuren nodig”, aldus Jolanda Molenaar, transgender en Pastor in opleiding. Jolanda Molenaar is al jaren (gast)voorganger in verschillende gemeentes en nu, samen met een groep vrijwilligers, verantwoordelijk voor de opzet van de Regenboogvieringen in Steenwijkerland.

Coming-Out dag met première Anne+
Maandag 11 oktober is internationale Coming-Out dag. Een dag bedoeld als hart onder de riem voor LHBTIQ+ers, waarin speciaal aandacht wordt gevraagd voor de sociale acceptatie. Overal in het land vinden daarom speciale activiteiten plaats. Op maandagochtend houdt wethouder Trijn Jongman een toespraak bij het hijsen van de vlag en serveert woonzorgcentrum Nijenstede regenbooggebakjes bij de koffie. ’s Avonds in het vernieuwde Luxor Cinema’s Steenwijk de langverwachte première van de film Anne+. Tegelijkertijd met de grote première in Eye Amsterdam. Het vervolg op de succesvolle web- en tv-serie. Net voordat Anne gaat emigreren naar haar grote liefde Sara in Montréal, keurt haar uitgever het manuscript dat ze heeft ingediend voor haar eerste boek af. Wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen? Noodgedwongen gaat Anne op zoek naar wat ze wil in het leven. Langzaam vindt Anne al struikelend richting en helderheid in haar leven.

Regenboogweek
Ook de Vesper in de Protestantse Kerk in Kuinre, op woensdagavond, staat in het teken van water. Daarnaast gaat het tijdens deze avonddienst vooral om bezinning en elkaar ontmoeten. Ook wordt er opgetreden door Elly Zuiderveld en anderen. Later in de Regenboogweek staan nog een Talkshow in de bibliotheek, Rainbow Chill-Out-Sessie bij de Buze en een borrel op het programma. Alle informatie staat op www.regenboogsteenwijkerland.nl en Facebook.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 08.10.21 | 08.53 UUR


advertentie

Vandaag:
12° | 5°
Meer weer...
Morgen:
12° | 4°


AGENDA
  • Zondag 24.10.21
  • Maandag 25.10.21
  • Dinsdag 26.10.21
  • Woensdag 27.10.21
  • Donderdag 28.10.21
  • Vrijdag 29.10.21
  • Zaterdag 30.10.21
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
0.75219 s