Zaterdag 25.09.21 | 08.50 uur

Tweede weekend van september: Hét culturele hart van de regio.

Kopje Cultuur pakt uit voor 20-jarig jubileum

Kornelis Kopje Cultuur biedt op 9, 10, 11 en 12 september voor de 20ste maal een zeer rijk cultureel programma. Steenwijk zal zinderen van regionale en internationale activiteiten.

Monique de Boer regelt de programmering van het festival: “Het programma is diverser en uitgebreider dan ooit. Veel van de verzoeken van trouwe bezoekers van Kopje Cultuur om herhaling van topoptredens uit het verleden zijn gehonoreerd: De Italianen komen terug en zullen met hun serenades ongetwijfeld weer vele harten sneller zullen doen kloppen, De Keltische Hobbits die met hun opzwepende Ierse muziek in 2019 het publiek op de banken kregen zullen dat nu graag willen herhalen, veel acrobaten en kindervoorstellingen zullen ook herkenning en verrassing oproepen.”

Een geweldig product van eigen bodem is het theaterstuk De Voorzienigheid dat met acteurs en zangers uit de regio de afgelopen maanden ingestudeerd is. Het vertelt het verhaal van de Voorzienigheid als opvangcentrum van hulpbehoevende kinderen en ouderen en als katholieke onderwijsinstelling met de oprichter Pastoor Muiteman als centrale figuur. Er is plek voor 1400 bezoekers in 5 voorstellingen in de RK Kerk in Steenwijkerwold en in De Meenthe. Vanwege de hoge kosten van de productie wordt voor dit onderdeel van Kopje Cultuur een bijdrage van de bezoekers gevraagd. Kaarten zijn vanaf 1 september verkrijgbaar via www.kopjecultuur.nl

“De eisen die gesteld worden aan een festival zijn, door Covid-19, ingewikkelder dan ooit”, stelt voorzitter Luc Greven. “Voor een vrijwilligersorganisatie als die van Kopje loopt dat tegen de grenzen van wat reëel haalbaar is. De positieve grondhouding van de gemeente Steenwijkerland bij de vergunningverlening is van betekenis geweest. Ze waren streng, terecht, maar ook ondersteunend.”

De condities die gelden voor het organiseren van festivals in deze tijden van Covid-19 hebben natuurlijk ook effect voor de uitvoering van de activiteiten van Kopje Cultuur. Zo moeten voor de activiteiten in Stadspark Rams Woerthe vooraf (gratis) kaarten gereserveerd worden (zie vanaf 1 september: www.kopjecultuur.nl) en wordt gewerkt met een coronacheck bij de ingang van het festivalterrein in het park.

Het park zal alleen toegankelijk zijn via de hoofdingang aan de Gasthuislaan. Voor het theaterproject De Voorzienigheid geldt ook ticketing vooraf en een coronacheck bij de entree van de zaal. Voor binnen locaties geldt een maximumaantal bezoekers. 'Zo kunnen zoveel mogelijk mensen in gezondheid van Kornelis Kopje Cultuur genieten.'

Kornelis Kopje Cultuur is een festival dat mogelijk gemaakt wordt door vele sponsors uit Steenwijkerland en de steun van de provincie Overijssel, gemeente Steenwijkerland en landelijke fondsen. Ook donateurs van Kopje Cultuur dragen jaarlijks bij. Vele vrijwilligers zorgen voor de voorbereiding en uitvoering. (www.kopjecultuur.nl)

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 06.09.21 | 12.07 UUR


advertentie

Vandaag:
19° | 6°
Meer weer...
Morgen:
16° | 8°


AGENDA
  • Maandag 27.09.21
  • Dinsdag 28.09.21
  • Woensdag 29.09.21
  • Donderdag 30.09.21
  • Vrijdag 01.10.21
  • Zaterdag 02.10.21
  • Zondag 03.10.21
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
0.72862 s