Vrijdag 22.10.21 | 11.40 uur

Leerlingen MBO en MBO in Overijssel wachten nieuwe uitdaging

'Receptenchallenge met voedselresten voor leerlingen'

Ben jij docent op het VMBO of MBO en wil je de leerlingen na de zomervakantie direct laten starten met een mooie uitdaging? Doe dan mee met de 'Left Over Receptenchallenge'!

Het programma Jong Leren Eten en provincie Overijssel organiseren deze wedstrijd tijdens de Verspillingsvrije week (7-13 september). Jongeren van het VMBO en MBO worden uitgedaagd een origineel recept te bedenken met restjes. De bedenker van het beste Left Over Recept wint een waardebon van 50,00 euro en wordt met de hele klas in het zonnetje gezet. Daarnaast zijn er voor de nummers 2 en 3 ook prijzen te winnen.

Voor welke schoolvakken?
De challenge is een mooi opstapje om het thema Duurzaamheid in de klas te introduceren. Op de website van Samen tegen voedselverspilling (www.samentegenvoedselverspilling.nl/bedrijven/educatie/) staat gratis lesmateriaal dat hierbij gebruikt kan worden. De challenge kan worden aangeboden als praktische opdracht bij de vakken Biologie, Mens & Natuur, Verzorging, Zorg en Welzijn, Vitaal Burgerschap of bij de uitvoering van de Gezonde Schoolkantine.

Hoe werkt de challenge?
1. Leerlingen bedenken individueel een origineel en lekker recept gemaakt van de restjes.
2. De leerling schrijft een korte toelichting bij het bedachte recept, waarom juist dit recept zo geschikt is om voedselresten uit de vuilnisbak te redden (maximaal 100 woorden).
3. Het recept kan worden doorgemaild naar: circulaire.economie@overijssel.nl. De leerlingen vermelden in de mail de volgende 4 dingen: het recept (ingrediënten en hoe je het moet klaarmaken), toelichting van maximaal 100 woorden, de naam van hun school en klas. De deadline is 12 september 23u59.
4. In de week van 26 september worden de winnaars bekend gemaakt.

Waar let de jury op?
- Het recept bevat één of meer producten die vaak worden verspild (dat zijn: brood, zuivel, groente, fruit en aardappelen).
- Of alle onderdelen van de producten zijn gebruikt (bijvoorbeeld: niet alleen de roosjes, maar ook de stronk van de broccoli).
- Het recept is te maken door iedereen, smaakt lekker en is origineel.
- Of er seizoens- en/of streekproducten als eventuele aanvulling zijn gebruikt.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 27.08.21 | 07.18 UUR
Vandaag:
12° | 5°
Meer weer...
Morgen:
12° | 4°


AGENDA
  • Zondag 24.10.21
  • Maandag 25.10.21
  • Dinsdag 26.10.21
  • Woensdag 27.10.21
  • Donderdag 28.10.21
  • Vrijdag 29.10.21
  • Zaterdag 30.10.21
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
0.7346 s