Zaterdag 06.03.21 | 12.31 uur

Houd u altijd aan de landelijke coronamaatregelen!

Gemeente Steenwijkerland doet dringende oproep: Schaatsers, blijf dicht bij huis!

De gemeente Steenwijkerland doet donderdag 11 februari een dringende oproep aan alle schaatsliefhebbers: 'De coronamaatregelen gelden ook als het om schaatsen gaat. Daarom is het advies om dichtbij huis te blijven en niet naar Steenwijkerland te komen. Daarnaast heeft de sneeuw voor onveilige situaties gezorgd. Parkeren is lastig en het ijs is lang niet overal betrouwbaar. Daarom raden we iedereen af om naar de Kop van Overijssel te komen om te schaatsen. Juist nu geldt: als u wilt schaatsen, blijf dan dicht bij huis. Schaatsen in de Kop van Overijssel is alleen bedoeld voor bewoners van dit gebied. Zoek vijvers, grachten of sloten in uw eigen woonplaats.'

Wilt u zeker weten dat het ijs veilig is en de omstandigheden coronaproof zijn, ga dan schaatsen op de ijsbanen bij u in de buurt.

Vanaf vrijdag 12 februari 2021, 08.00 uur gelden in de gemeente Steenwijkerland de volgende maatregelen. Er geldt eenrichtingsverkeer op de volgende wegen:

Kalenberg: Meentheweg vanaf Meenthebrug via Hoogeweg tot A.F. Stroinkweg
Belt-Schutsloot: Belterweg vanaf N334 ( Blauwehandseweg) via Arembergerweg tot Woldweg
Wanneperveen: Lozedijk vanaf N375 ( Zomerdijk) tot Veneweg
Giethoorn: Beulakerweg/Kerkweg vanaf T- splitsing Beulakerweg via Kerkweg en De Deukten tot N334 (Beulakerweg)
Giethoorn: De Bramen vanaf de Kerkweg tot Gasthuisdijk


In alle gevallen is schaatsen op eigen risico. Wees u bewust van het gevaar van het slechte ijs en de invloed van de sneeuw en koude op de veiligheid van uzelf. Mocht u een blessure oplopen en u hebt hulp nodig, houd er dan rekening dat het lang kan duren voordat er hulp is. Zorg er dus voor dat u voldoende warme kleding, drinken en een opgeladen mobiel bij u hebt.

Houd de wegen vrij, zodat hulpdiensten hun werk kunnen doen. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars en de aanwijzingen op de borden. Als het nodig is kunnen we wegen afsluiten. Staat u fout geparkeerd, dan is de wegsleepregeling van toepassing. Is het te druk op bepaalde plaatsen, zoals op een parkeerplaats of een uitgifteloket bij de horeca, ga dan weg. Toiletten van de horeca zijn gesloten.

Houd u altijd aan de coronamaatregelen
Als er te veel schaatsers komen, houd er dan rekening mee dat we op verschillende plekken in het gebied maatregelen nemen. We sluiten bijvoorbeeld wegen en schaatsgebieden af als ze te vol worden. Dat doen we om uw veiligheid te waarborgen en we volgen daarmee de coronarichtlijnen.

Sneeuw en ijs in de lockdown
Ook als u wilt genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, moet u rekening houden met de coronamaatregelen. In deze lockdown blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten.

Waar moet u onder andere rekening mee houden?
- Toertochten of andere schaatswedstrijden zijn niet toegestaan.
- De ijsbanen mogen open, maar wel binnen de richtlijnen en met een gereguleerde toegang. Vooraf moeten ze bij de gemeente een protocol aanleveren waarin staat hoe ze veilig open kunnen (kleedkamers en kantines blijven dicht).

Op www.schaatsen.nl vindt u een overzicht van de natuurijsbanen die open zijn.

- U mag zelfstandig schaatsen, maar zorg dat u zich wel houdt aan de coronamaatregelen: alleen met uw eigen huishouden of met maximaal één volwassene buiten uw eigen huishouden.
- Horecabedrijven mogen op eigen terrein een afhaalplek/koek en zopie plaatsen. Het mag niet te druk worden bij de afhaalplek/koek en zopie. Daarom is ter plekke iets eten of drinken niet toegestaan.
- Afhaalplekken/koek en zopie buiten het terrein van horecabedrijven (bijvoorbeeld losse kraampjes op het ijs) zijn niet toegestaan.
- Sleeën of andere winterpret mag, maar ook hiervoor gelden de coronamaatregelen als afstand houden.
- Is het te druk op bepaalde plaatsen, zoals op een parkeerplaats of rondom een koffie-afhaalpunt, ga dan weg.
- Als het echt te druk wordt, kan de burgemeester maatregelen nemen. De andere regels van de lockdown blijven natuurlijk ook gewoon gelden.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 11.02.21 | 17.26 UUR


advertentie

Vandaag:
6° | 0°
Meer weer...
Morgen:
6° | 0°


AGENDA
  • Zondag 07.03.21
  • Maandag 08.03.21
  • Dinsdag 09.03.21
  • Woensdag 10.03.21
  • Donderdag 11.03.21
  • Vrijdag 12.03.21
  • Zaterdag 13.03.21
  • Volledige agenda...
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.63478 s