Zaterdag 25.09.21 | 08.50 uur

Gastvrij Overijssel

Nieuwe subsidieregeling voor toeristische bedrijven met innovatie ambitie in Overijssel

Gastvrij Overijssel heeft een vernieuwd innovatieprogramma opgezet voor toeristische ondernemers, namelijk het Topprogramma Overijsselse Toeristische Ondernemers deel 2 (TOTO-2). Hiervoor ligt een innovatie-voucher van 7.500 euro voor betreffende ondernemers klaar, die zich vanaf nu kunnen aanmelden.

TOTO-2
Het Topprogramma is opgezet voor ondernemers met een innovatie ambitie in de toeristische- en recreatieve sector in Overijssel. Juist in deze coronacrisis wil de netwerkorganisatie met deze ondernemers vooruit kijken naar nieuwe mogelijkheden in de markt. Het programma valt onder de regie van Gastvrij Overijssel. De uitvoering van dit programmaonderdeel ligt in handen van HISWA-RECRON, Koninklijke Horeca Nederland en MarketingOost. Zij werken samen met ondernemers aan het versterken van kennis, concurrentiekracht en innovatief vermogen van ondernemers in de sector. Gedeputeerde Roy de Witte: “Het is belangrijk dat onze toeristische ondernemers innoveren. Met deze TOTO-2 regeling ondersteunen we dat. Het unieke van het programma ligt in de combinatie van individuele innovatie en kennisdeling binnen de hele toeristische sector. Zo kunnen we zelfs in een lastige corona periode toch de strategische focus op de toekomst houden. Want betere tijden breken absoluut weer aan en dan is Overijssel er klaar voor!"

Bedrijfsscans en innovatievouchers
Het Topprogramma bestaat uit 125 bedrijfsscans en 125 innovatievouchers. De bedrijfsscan is een vragenlijst die helpt richting te geven aan de innovatie. Vervolgens wordt de scan samen met de contactpersoon van HISWA-RECRON of KHN besproken, een innovatievoucher toegekend en worden innovaties geformuleerd. Aan de hand van de uitkomsten wordt een innovatietraject opgestart. Naast dit topprogramma worden (digitale)congressen, workshops en regionale bijeenkomsten georganiseerd. Het project is bedoeld voor toeristische (horeca)bedrijven die dit als hoofdactiviteit uitoefenen en hun concurrentiepositie willen verbeteren. Het project heeft een looptijd tot 2024. Eind februari wordt een start gemaakt met het afnemen van de eerste scans. Het advies luidt om snel te reageren, want vol = vol.

Adviestraject
De deelnemer krijgt een voucher van maximaal € 7.500,-. Deze innovatievoucher kan ingezet worden voor bedrijfsinnovatie en dient te worden uitgevoerd door één of meerdere externe adviseurs of bedrijven die men zelf kan uitkiezen. Hierbij kan gedacht worden aan het verbeteren van je online strategie, focus op de internationale markt, duurzaamheid, automatisering, dynamic pricing, nieuwe klantengroepen, hospitality concepten en uiteraard zaken die inspelen op de 1.5 meter economie. Deelnemers die gebruik gaan maken van de innovatievoucher betalen een deelnemersbijdrage van € 380,-. Daarnaast worden gedurende de projectperiode de bestede uren van deelname aan dit innovatieprogramma gebruikt als cofinanciering.

Meer informatie of aanmelden?
Kijk voor meer informatie en inschrijving voor het Topprogramma op: www.gastvrijoverijssel.nl/toto-innovatievoucher

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 11.02.21 | 10.46 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 6°
Meer weer...
Morgen:
19° | 6°


AGENDA
  • Zondag 26.09.21
  • Maandag 27.09.21
  • Dinsdag 28.09.21
  • Woensdag 29.09.21
  • Donderdag 30.09.21
  • Vrijdag 01.10.21
  • Zaterdag 02.10.21
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
0.73545 s