Zaterdag 24.07.21 | 12.02 uur

Update 13 juni: Coronavirus (COVID-19)

Gastvrij met richtlijnen van het RIVM

Personeel in de vrijetijdssector snel opleiden voor gastvrij werken in coronatijd. MarketingOost lanceert een training die dat mogelijk maakt. Met de e-learning ‘Gastvrij met richtlijnen van RIVM’ speelt de organisatie in op een behoefte van veel Overijsselse ondernemers. “Medewerkers leren eenvoudig hoe ze gasten veilig, verantwoord en toch gastvrij kunnen ontvangen. Ze weten na deze training precies wat de richtlijnen van het RIVM zijn”, zegt Tamara Toering, merkleider Vechtdal en Salland bij MarketingOost. Deelnemers behalen een certificaat waarmee ze aantonen dat ze coronaproof gasten kunnen ontvangen.

Ondernemers in de toeristische en recreatieve branche zijn blij dat het seizoen eindelijk van start gaat. Tegelijkertijd staan ze voor de uitdaging om te voldoen aan de 1,5 meter richtlijnen die ook voor deze sector nieuw zijn. Vandaar de sterke behoefte aan een goede opleiding voor medewerkers. Samen met ondernemers nam MarketingOost daarom het initiatief voor de online training die het bedrijf Recreatie Trainingen ontwikkelde.

Veilig en gastvrij werken
“Juist in deze tijd willen we gasten een extra veilig en gastvrij gevoel geven. Werken volgens de richtlijnen van het RIVM is essentieel. Medewerkers weten na deze training precies wat de regels zijn en hoe ze het beste kunnen omgaan met gasten én collega’s”, legt Toering uit. De module bevat veel informatie én oefenvragen. Deelnemers leggen bovendien een examen af en ontvangen bij een positief resultaat een certificaat.

Ondernemers enthousiast
Het idee voor een e-learning voor de hele sector borrelde op bij een werkgroep van campingondernemers uit Overijssel. Zij zijn enthousiast over het eindresultaat, zegt Gerrit-Jan Hagedoorn van Vakantiepark Beerze Bulten. “Als we allemaal afzonderlijk een opleiding ontwikkelen, doen we dubbel werk en lopen de kosten hoog op. Een nauwe samenwerking tussen ondernemers en overheden typeert onze sector. De lijntjes zijn kort en we helpen elkaar verder. Dit initiatief is daarvan een goed voorbeeld. Deze training helpt ons om in de zomervakantie gasten veilig en gastvrij te ontvangen.”

MarketingOost
Hagedoorn is blij met de centrale ondersteuning van MarketingOost. MarketingOost is de toonaangevende partij in de vrijetijdseconomie die als regisseur, adviseur en strategisch partner staat voor de belangen van de sector. Met haar expertise op het gebied van smart data, aanbodontwikkeling en branding is MarketingOost een onmisbare schakel tussen ondernemers, overheden en andere belanghebbenden. Met die verbindende rol ondersteunt MarketingOost de sector ook heel praktisch in deze bijzondere periode. Toering: “We introduceerden in Weerribben-Wieden en Vechtdal bijvoorbeeld pakketten waarmee ondernemers gasten wegwijs maken in de coronamaatregelen. Verder organiseerden we interactieve webinars waarmee we ruim driehonderd belanghebbenden bereikten. Ook zijn we nauw betrokken bij de Taskforce in de vrijetijdssector”.

De e-learning is beschikbaar voor alle ondernemers in Overijssel. Kijk voor alle informatie op: www.onlinetrainingoost.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 13.06.20 | 12.38 UUR
Vandaag:
23° | 17°
Meer weer...
Morgen:
23° | 16°


AGENDA
  • Zaterdag 24.07.21
  • Zondag 25.07.21
  • Maandag 26.07.21
  • Dinsdag 27.07.21
  • Woensdag 28.07.21
  • Donderdag 29.07.21
  • Vrijdag 30.07.21
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
0.65909 s