Zaterdag 11.07.20 | 14.40 uur

Update 28 mei: Coronavirus (COVID-19)

Maatregelen om drukte Giethoorn te reguleren

In verband met het coronavirus voert het Gemeentelijk Beleidsteam (GBT) een aantal maatregelen in om de verwachte drukte in Giethoorn de komende maanden te reguleren. Vanaf vrijdag 29 mei worden de maatregelen ingesteld. Burgemeester Rob Bats: "Giethoorn blijft onverminderd populair. De komende maanden verwachten we dan ook zeker dat toeristen naar Giethoorn blijven komen. Vooral omdat vakantie vieren in eigen land dit jaar populair zal zijn. De dreiging van het coronavirus blijft de komende tijd wel aanwezig. Daarom hebben we besloten een aantal maatregelen in te stellen voor Giethoorn. We hebben hiervoor inwoners en ondernemers in Giethoorn geraadpleegd. Met deze maatregelen kunnen we de drukte zo goed mogelijk reguleren."

Om Giethoorn veilig en verantwoord toegankelijk te maken voor inwoners en bezoekers gelden vanaf 29 mei t/m vooralsnog 30 september de volgende maatregelen:

VAREN
De Dorpsgracht is in de weekenden en in de schoolvakanties (4 juli tot en met 30 augustus) tussen 11.00 en 17.00 alleen toegankelijk voor aanwonenden, beroepsvaart en nummerbordboten (verhuurboten). Dit geldt tussen Paal 5 en 1. Inwoners van Giethoorn kunnen, indien nodig, een ontheffing aanvragen via info@steenwijkerland.nl

FIETSEN
Het Binnenpad, de Langesteeg en het Zuiderpad zijn tussen 11.00 – 17.00 afgesloten voor fietsers (met uitzondering van bezorgend verkeer). Fietsen mogen wel aan de hand worden meegenomen. Geadviseerd wordt daarbij om dan rechts naast de fiets te lopen. Daarmee wordt automatisch ruimte gemaakt tijdens het passeren.

WANDELEN
Op drukke dagen geldt op het Binnenpad tussen het Vermaningspad en het Willem Visscherpad eenrichtingsverkeer tussen 11.00 – 17.00 uur. Wandelaars worden via wandellussen omgeleid. Van het Vermaningspad tot ‘t Vonder wordt bij drukte toegangsdosering toegepast. Hiermee wordt voorkomen dat teveel mensen tegelijk op het pad zijn. Aanwonenden hebben vrije doorgang. De situatie op de Langesteeg en het Zuiderpad houden we in de gaten. Als het nodig is nemen we daar ook aanvullende maatregelen.

PARKEREN/VERKEER
Bij de maatregelen wordt niet alleen gekeken naar het wandelen en het varen. Als het nodig is om de drukte te beperken wordt het verkeer en het parkeren gedoseerd op de plekken waar dat nodig is.

GASTHEREN, -VROUWEN EN HANDHAVING
In het hele dorp kunt u gastheren, -vrouwen, verkeersregelaars en handhavers tegenkomen. Ook ondernemers helpen mee bij de naleving van de afspraken. Op een gastvrije manier begeleiden zij bezoekers en helpen zij mee om het dorp zo veilig mogelijk te houden.

Rob Bats: "Ik kan me voorstellen dat het opvolgen van de maatregelen soms lastig kan zijn. Maar ze zijn noodzakelijk om de veiligheid van de inwoners en die van de bezoekers in Giethoorn te vergroten. Op deze manier krijgt het coronavirus zo weinig mogelijk kans zich te verspreiden. Ik vraag dan ook om begrip en vertrouw op de medewerking van bewoners en bezoekers."

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 28.05.20 | 11.22 UUR


advertentie

Vandaag:
20° | 12°
Meer weer...
Morgen:
21° | 11°


AGENDA
  • Zondag 12.07.20
  • Maandag 13.07.20
  • Dinsdag 14.07.20
  • Woensdag 15.07.20
  • Donderdag 16.07.20
  • Vrijdag 17.07.20
  • Zaterdag 18.07.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.45984 s