Donderdag 04.06.20 | 18.28 uur

Update 13 mei: Coronavirus (COVID-19)

GGD IJsselland test steeds meer (beroeps)groepen op het coronavirus

Ook GGD IJsselland test steeds meer (beroeps)groepen op het coronavirus in navolging van het landelijke beleid. Sinds 1 april test GGD IJsselland al zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis. Maar we testen inmiddels ook personeel van basisscholen, buitenschoolse opvang, kinderopvang en bijvoorbeeld ook gastouders en jeugdtrainers.

Een overzicht: Wie kan zich laten testen?
De testen zijn bestemd voor mensen die in de doelgroepen voor testen vallen. Deze worden bepaald door het RIVM. Kijk voor een actueel overzicht op de website van GGD GHOR Nederland.

Op dit moment testen we de volgende groepen:

Zorgmedewerkers buiten de ziekenhuizen
Medewerkers kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en gastouders die beroepsmatig in aanraking komen met groepen kinderen
Medewerkers in het basisonderwijs, speciaal (basis) onderwijs die beroepsmatig aan aanraking komen met groepen kinderen
Op indicatie: kinderen in het basisonderwijs of kinderopvang in het geval van meerdere gevallen van verdenking op coronavirus en na melding van de school en/of kinderopvangorganisatie bij de GGD
Personen die beroepsmatig betrokken zijn bij het vervoer van groepen kinderen van en naar het basisonderwijs, speciaal (basis) onderwijs/ kinderopvang
Jeugdtrainers
Politie, BOA en DJI, na incidenten met besmettingsrisico
Mensen werkzaam in paramedische contactberoepen
Mensen werkzaam in contactberoepen gericht op persoonlijke verzorging, zoals kappers, schoonheidsspecialisten en pedicuren
Mensen werkzaam in contactberoepen gericht op alternatieve behandelwijzen
Rij-instructeurs met klantencontact
Taxichauffeurs met klantencontact
Uitvaartmedewerkers met contact nabestaanden

Er is voldoende capaciteit om deze groepen mensen te testen. Om betrouwbaar te kunnen testen, gelden de volgende criteria:

Je hebt duidelijk aan corona gerelateerde klachten (griepachtige klachten, keelpijn of hoesten of verkouden, met of zonder koorts. Zonder klachten heeft testen geen zin.)
Je woont (of werkt) in de regio IJsselland, dus in een van de volgende gemeenten: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland of Zwolle.

Aanmelden voor een test
In principe zorgt een (bedrijfs)arts die betrokken is bij de betreffende organisatie voor je aanmelding. Hij of zij doet dit via het landelijke systeem CoronIT. Wil je weten welke arts dit voor jouw organisatie doet? Vraag je leidinggevende ernaar.

Heb jij of heeft jouw organisatie geen (bedrijfs)arts die dit kan doen? Bel dan met GGD IJsselland (via 088 - 443 03 70). Bijvoorbeeld als je zelfstandige bent. Een speciaal getrainde GGD-medewerker beoordeelt of jij of je medewerker in aanmerking komt voor een test en zorgt vervolgens voor een afspraak. Na je telefoontje kun je ons webformulier invullen zodat we je goed kunnen registreren. Kijk voor meer informatie over testen op het coronavirus op deze pagina: www.ggdijsselland.nl/coronatest

Locatie voor testen
GGD IJsselland heeft op het parkeerterrein op de hoofdlocatie in Zwolle sinds 1 april een tent ingericht om te kunnen testen. Bezoekers kunnen direct het parkeerterrein oprijden en daar wachten op hun beurt. Aan de hand van een stoplicht zien ze wanneer de tent vrij is (bij groen licht de eerstvolgende). De GGD-medewerkers doen de bemonsteringen op dit centrale punt in de regio, zodat ze zoveel mogelijk mensen snel kunnen testen. De GGD medewerkers gaan op deze manier efficiënt om met tijd en middelen.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 13.05.20 | 10.49 UUR


advertentie

Vandaag:
15° | 3°
Meer weer...
Morgen:
14° | 4°


AGENDA
  • Donderdag 04.06.20
  • Vrijdag 05.06.20
  • Zaterdag 06.06.20
  • Zondag 07.06.20
  • Maandag 08.06.20
  • Dinsdag 09.06.20
  • Woensdag 10.06.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.42346 s