Zaterdag 12.06.21 | 13.37 uur

Update 11 mei: Coronavirus (COVID-19)

Werken aan oplossingen voor 1,5 meter recreatie in Steenwijkerland

Woensdag kondigde minister-president Mark Rutte aan dat de coronamaatregelen gefaseerd versoepeld worden. Voor een toeristische gemeente als Steenwijkerland natuurlijk een hoopvolle boodschap. En ook al blijven beperkingen als 1,5 meter en maximaal 30 gasten (voorlopig) van kracht, de horeca- en recreatieondernemers zien weer perspectief. Wethouder Bram Harmsma is trots op de daadkracht van ‘zijn’ ondernemers.

‘Vanaf het begin van de crisis denken ondernemers na over mogelijkheden en zoeken samen naar slimme oplossingen om bezoekers weer te kunnen ontvangen. Binnen Overijssel zijn we door de Taskforce Gastvrij Overijssel tot koploper en pilotregio gebombardeerd. Dit betekent dat de komende tijd veel naar ons gekeken wordt hoe wij het doen.’

Gezondheid en veiligheid staan voorop
Natuurlijk blijft de bestrijding van de coronacrisis het belangrijkste. Burgemeester Rob Bats benadrukt dat als voorzitter van het Gemeentelijk Beleidsteam (GBT). ‘Ik leef mee met ondernemers, die diep geraakt zijn door de crisis en bij wie het water aan de lippen staat. De landelijke maatregelen zijn duidelijk over wat wel en niet kan en mag. Nu is het zaak dat lokale ondernemers weer de ruimte krijgen om verantwoord te ondernemen’.

Samen werken aan oplossingen voor 1,5 meter recreatie
In Steenwijkerland is een kerngroep 1,5 meter recreatie ingesteld. Ondernemers, bewoners en gemeente brengen de gevolgen van de coronacrisis in kaart en komen met oplossingen. Koninklijke Horeca Nederland (KHN), KopTop en een vertegenwoordiging uit Giethoorn (Giethoorn Onderneemt en ‘t Gieters Belang) zitten onder andere in de kerngroep. Ze bedenken praktische oplossingen op het gebied van varen, wandelen, fietsen, horeca en terrasbezoek. Zo hebben KHN en KopTop een oproep gedaan aan terrashouders om hun terras alvast coronaproof in te richten. Arjan Stroeve (Eethuys de Steen in Willemsoord en bestuurslid KHN), deelnemer van de kerngroep: ‘samen met ondernemers uit Steenwijkerland ontwikkelen we plannen om bezoek aan de regio weer op een veilige manier mogelijk te maken. We gebruiken daar bijvoorbeeld innovatieve technologie zoals apps voor. En in plaats van de concurrentie met elkaar aan te gaan, gaan we de regio samen promoten door bijvoorbeeld arrangementen aan te bieden. Want uit deze tijd blijkt heel duidelijk: samen kom je verder dan alleen.’

Steenwijkerland als voorbeeld voor Overijssel en Nederland
Ondernemers in Steenwijkerland zijn hiermee een voorbeeld voor andere ondernemers in Overijssel. Roy de Witte, gedeputeerde vrijetijdseconomie en voorzitter van de Taskforce Gastvrij Overijssel, is blij met deze initiatieven en ziet dat andere gemeenten hier op mee kunnen liften. ‘‘De provincie past haar investeringsplannen aan om te werken aan een zo spoedig mogelijk herstel van de Overijsselse vrijetijdseconomie. Deze sector is heel belangrijk voor de provincie en daarom ondersteunen wij vanuit een brede taskforce met vertegenwoordigers van Gastvrij Overijssel, MarketingOost en de gemeenten dit initiatief van Steenwijkerland van harte. Steenwijkerland is hiermee een pilotregio voor de rest van Nederland’.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 11.05.20 | 09.20 UUR
Vandaag:
24° | 14°
Meer weer...
Morgen:
27° | 14°


AGENDA
  • Zondag 13.06.21
  • Maandag 14.06.21
  • Dinsdag 15.06.21
  • Woensdag 16.06.21
  • Donderdag 17.06.21
  • Vrijdag 18.06.21
  • Zaterdag 19.06.21
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.63039 s