Dinsdag 07.07.20 | 18.13 uur

Culinair genieten tijdens Nierstichting Restaurant Driedaagse in Overijssel

Kaatje bij de Sluis laat proeven hoe smaakvol minder zout eten is

Van 23- 29 maart doen restaurants door heel Nederland mee aan de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Dit jaar sluiten een record aantal restaurants zich aan bij het culinaire evenement. In deze week serveren deelnemende restaurateurs een zogeheten tasting-menu met aandacht voor verse ingrediënten, pure smaakmakers en minder zout. Met als doel: Nederland te laten proeven dat minder zout eten juist heel smaakvol is.

Het evenement komt mede tot stand in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland.

Deelnemende restaurants in Overijssel
In Overijssel doen de volgende restaurants mee: In Overijssel doen de volgende restaurants mee: Restaurant Dorset (Borne), Kaatje bij de Sluis (Blokzijl), Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven (Delden), Restaurant Boas (Deventer), De Bottermarck (Kampen), Restaurant de Oude Apotheek (Losser), Landhuishotel & Restaurant de Bloemenbeek (Lutte), Restaurant de Pastorie (Oostmarsum), Buitengoed Friedeshiem (Steenwijk) en In den Hoofdwacht (Zwolle). Reserveren voor lunch of diner kan via restaurantdriedaagse.nl.

Nieuwe ambassadeur tijdens 3e editie
Dit jaar heeft Tim Golsteijn van het Amsterdamse Bougainville zich aangesloten als vijfde ambassadeur van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Tim: “Mensen zijn zo gewend aan zout, ze proeven de pure smaken van producten bijna niet meer. En dat is jammer want juist die smaken maken een gerecht pas echt interessant. Ik wil mijn gasten inspireren om ook thuis met alternatieve smaakmakers minder zout gaan koken.” Ambassadeur-chefs Menno Post (Olivijn), Ferry van Houten (Het Bosch @ the Waterfront), Wilco Berends (De Nederlanden) en Marko Karelse (Villa la Ruche) zijn vanaf de start aan het smaakevenement verbonden.

Chefs van de toekomst
Nieuw dit jaar is de betrokkenheid van chefs in opleiding. Zo doet het Koning Willem I College ook mee. Door leerlingen kennis bij te brengen over minder zout en hen het zelf te laten ervaren, wordt het vanzelfsprekend andere smaakmakers te gebruiken.

Minder zout hard nodig
85 % van de Nederlanders eet te veel zout. Het merendeel van dit zout, zit verwerkt in alledaagse producten zoals broodjes, kazen, vlees en vleeswaren, kant-en-klare soepen en vleesvervangers. Opgeteld over de dag krijgen mensen hierdoor te veel zout binnen. En beschadigen zo ongemerkt hun nieren. Maar liefst 1,7 miljoen Nederlanders hebben chronische nierschade. De Nierstichting Restaurant Driedaagse is onderdeel van de landelijke zoutcampagne die 12 maart van start gaat.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 06.03.20 | 06.18 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 12°
Meer weer...
Morgen:
21° | 12°


AGENDA
  • Woensdag 08.07.20
  • Donderdag 09.07.20
  • Vrijdag 10.07.20
  • Zaterdag 11.07.20
  • Zondag 12.07.20
  • Maandag 13.07.20
  • Dinsdag 14.07.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
0.40308 s