Zaterdag 15.08.20 | 12.37 uur

'Samen kunnen we hier iets nog mooiers laten ontstaan'

De Jonge voorgedragen als nieuwe voorzitter V.H.K.

De Jonge voorgedragen als nieuwe voorzitter V.H.K.

De Jonge voorgedragen als nieuwe voorzitter V.H.K.© sv V.H.K.

V.H.K. heeft op de nieuwjaarsreceptie Bram de Jonge voorgedragen als nieuwe voorzitter. Als het aan het hoofdbestuur van de club uit Sint Jansklooster ligt, wordt de 45-jarige mededirecteur van maai- en groenonderhoudbedrijf A. De Jonge in de eerstvolgende (voorjaars)ledenvergadering officieel gekozen. Tot die tijd zal de Kloosternaar de taken van aftredend voorzitter Bert Eenkhoorn alvast overnemen.

Samen kunnen we hier iets nog mooiers laten ontstaan
V.H.K. hield dit jaar haar inmiddels traditionele Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 11 januari. Vanaf 16.00 uur heette de vierdeklasser uit Sint Jansklooster al haar leden, donateurs, sponsors, vrijwilligers en overige belangstellenden van harte welkom in de kantine om het nieuwe sportjaar in te luiden. Als publiekstrekker kondigde het bestuur alvast aan om tijdens de vooruitblik op 2020 de beoogde opvolger van voorzitter Bert Eenkhoorn te presenteren.

Speciale voorzitterscommissie samengesteld
Namens het hoofdbestuur ging een speciale commissie op zoek naar een nieuwe voorzitter. De clubmannen Cor Heetebrij, Ap Mooiweer, Dirk Naberman, Luut van Dalen, Ronnie Rook, Theo Knobbe en Martijn Mooiweer polsten in december diverse meningen van V.H.K.-leden. “Om te komen tot het ideale profiel voor een nieuwe preses”, aldus penningmeester Jeroen Ziel. ”Op basis daarvan benaderden zij mogelijke kandidaten, waarmee ook gesprekken zijn gevoerd om de openstaande vacature in te vullen.”

Voorlopig een tijdelijke aanstelling
Alle inspanningen leverden het jawoord op van De Jonge. Ziel: “In eerste instantie zal Bram aantreden tot de eerstvolgende algemene (voorjaars)ledenvergadering. Maar bij wederzijds welbevinden van hemzelf, het bestuur en de leden staat na die ledenbijeenkomst niets een langere bestuursperiode in de weg. Al dient daarbij wel aangetekend te worden dat er in dat geval op verzoek van Bram na een jaar een evaluatiemoment plaatsvindt.”

Goed gevoel bij V.H.K. ontstaan
Namens de commissie die op zoek ging naar een nieuwe voorzitter lichtte ex-preses Ap Mooiweer de uitkomst van de zoektocht nader toe op de Nieuwjaarsreceptie. Tevens maakte De Jonge zijn motivatie om het voorzitterschap te willen bekleden, zijn huidige visie op de club en zijn eerste ideeën richting toekomst kenbaar. De Jonge: “In eerste instantie was mijn antwoord nog resoluut nee. Maar nadat de commissie aangaf gewoon eens vrijblijvend in gesprek te willen gaan, besloot ik op die uitnodiging in te gaan. Daarna ontstond er bij mij toch wel een goed gevoel.”

Voorganger uitstekend werk verricht
“De commissie schetste een reëel beeld van hoe de club er momenteel voorstaat. Mijn voorganger heeft uitstekend werk verricht. Qua accommodatie heeft de club enorme stappen gemaakt. En het huidige eerste elftal biedt volop perspectief om op termijn weer een stabiele derdeklasser te worden. Maar zoals bij elke vereniging is het ook voor V.H.K. moeilijk om voldoende vrijwilligers te vinden. Daardoor valt het niet mee om alle commissies en functies op volle oorlogssterkte te krijgen.”

In gesprek met alle commissies
De eerste prioriteit ligt voor De Jonge dan ook in het voeren van gesprekken met alle commissieleden. “Twee zoons van ons voetballen bij V.H.K. en in het verleden was ik voorzitter van de jeugdcommissie. Maar ik ken niet alle vrijwilligers meer. Tijdens die gesprekken wil ik met iedereen kennismaken. Van technische commissie tot sponsoring. Want pas als ik van hen hoor wat goed gaat en beter kan, kan ik inschatten of en waar extra bemensing nodig is. En ontstaat daarvoor ook een breed draagvlak. De commissieleden die mij benaderden, willen helpen om de vacatures vervolgens ingevuld te krijgen. Die steun was voor mij een belangrijke reden het V.H.K.-avontuur aan te gaan. Omdat er een mooie boodschap vanuit gaat: alleen met alle V.H.K.-ers samen kunnen we er iets nog mooiers van maken hier.”

Afwijking van normale procedure
Normaal gesproken draagt het hoofdbestuur nog voor het aflopen van de termijn van de zittende voorzitter een nieuwe kandidaat aan. “Maar omdat er ten tijde van de afgelopen (najaars)ledenvergadering geen kandidaat bereid was om Bert Eenkhoorn op te volgen, is het bestuur bevoegd om een voorzitter aan te wijzen tot de eerstvolgende ledenvergadering. De officiële bevestiging van die aanwijzing vond plaats tijdens de Nieuwjaarsreceptie”, aldus Ziel. “En gezien het luide applaus dat Bram daar ontving en alle positieve reacties die hij kreeg, zit het met de goedkeuring van alle V.H.K.-ers wel snor.”

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 13.01.20 | 11.15 UUR
Vandaag:
25° | 19°
Meer weer...
Morgen:
29° | 19°


AGENDA
  • Zaterdag 15.08.20
  • Zondag 16.08.20
  • Maandag 17.08.20
  • Dinsdag 18.08.20
  • Woensdag 19.08.20
  • Donderdag 20.08.20
  • Vrijdag 21.08.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.54879 s