Maandag 25.01.21 | 16.10 uur

Geslaagde 27e editie in Vollenhove

Olde Veste A wint zaalvoetbaltoernooi sv VENO

Olde Veste A wint zaalvoetbaltoernooi sv VENO

Olde Veste A wint zaalvoetbaltoernooi sv VENO© sv VENO

De organisatie van de 27e editie van zaalvoetbaltoernooi van sportvereniging V.E.N.O. uit Vollenhove kan terugkijken op een geslaagd evenement. Aantrekkelijke wedstrijden en veel publiek. V.E.N.O. 1 wist zich te plaatsen voor de finale. De tegenstander was Olde Veste A Kraggenburg en Nemo streden om de 3e en 4e plaats.

Tonego en S.V.M. bonden de strijd aan strijd aan om de 5e en 6e plaats. Blankenham, Ameide, V.E.N.O. 2 en Lemmer kwamen niet door de voorrondes. Vrijdagavond werd Kraggenburg winnaar van poule A met V.E.N.O. 1 en Tonego als 2e en 3e. Zaterdagavond werd S.V.M. poulewinnaar met Meppel 2 en Olde Veste A als 2e en 3e.

Kraggenburg, Nemo en Tonego vertegenwoordigden op zondagmiddag finalepoule C. S.V.M., V.E.N.O. 1 en Olde Veste A kwamen uit in finalepoule D. De publieke belangstelling voor dit toernooi was alle 3 dagen weer zeer goed te noemen.

"Met name op zondagmiddag waren bij de meeste wedstrijden de tribunes (zowel de zitplaatsen als de staanplaatsen) helemaal tjokvol." Met deze grote belangstelling was de organisatie erg blij. Het Amerikaanse tintje, dat kenmerkend is voor dit drukbezochte evenement, kwam in dit sportieve toernooi enkele malen tot uitdrukking, 6 doelpunten werden tijdens het toernooi gescoord in de muziek. Deze doelpunten komen dan op het scorebord als dubbelteller. Deze dubbeltellers kunnen de wedstrijd soms een heel andere wending geven. "Zodra de muziek begint, zie je dat de spelers daar direct op reageren en het wordt onrustig op de tribunes. De tijden waarop de muziek wordt gespeeld, worden voor aanvang van de wedstrijden vastgesteld."

In finalepoule C won speelden Kraggenburg, Nemo en Tonego alle wedstrijden gelijk en moest dus het doelsaldo beslissen. Dit was ook voor alle 3 gelijk en dus werd het beslist op het aantal doelpunten. Kraggenburg 1e, Nemo 2e en Tonego 3e. In poule D won V.E.N.O. 1 van S.V.M. en verloor van Olde Veste A. Olde Veste won ook van S.V.M. Hierdoor werd Olde Veste 1e, V.E.N.O. 2e en S.V.M. 3e

In de 1e kruisfinale won V.E.N.O. 1 met 3-0 van Kraggenburg Kraggenburg naar de strijd om de 3e en 4e plaats en V.E.N.O. 1 naar de finale. In de 2e kruisfinale won Olde Veste A met 1-0 van Nemo. Nemo naar de strijd om de 3e en 4e plaats. Olde Veste A naar de finale. De strijd om de 5e en 6e plaats werd door S.V.M. met 4-0 gewonnen van Tonego. De strijd om de 3e en 4e plaats werd tussenKraggenburg en NEMO eindigde in 3-3, dus moesten shoot outs de beslissing brengen. Hierin won Kragenburg met 3-2. Kraggenburg 3e en NEMO 4e.

In de finale stonden V.E.N.O. 1 en Olde Veste A tegenover elkaar. Het was een spannende wedstrijd, waarin Olde Veste A met 3-1 won door o.a. een doelpunt in de muziek in de voorlaatste minuut.

De spelers gaven het talrijke publiek datgene, waarvoor ze gekomen waren nl. sportief en goed voetbal. Na afloop van de wedstrijden was er op alle toernooidagen een dj, die zorgde voor veel gezelligheid. De foyer van de Burght bleef dan ook na de wedstrijden goed gevuld.

Het zaalvoetbaltoernooi, waarbij in 31 wedstrijden totaal 107 doelpunten zijn gescoord, had voor de organiserende vereniging V.E.N.O. het resultaat wat ervan verwacht werd. Sportief en leuk vermaak voor de veldvoetbalteams tijdens de winterstop met zeer veel publiek. In de muziek werden 6 doelpunten gescoord. Door de scheidsrechters werd slechts 1 tijdstraf uitgedeeld. De prijsuitreiking werd verricht door Ivo van der Veen. Nadat hij de vele sponsoren, de spelers, de scheidsrechters, de bezoekers en de vrijwilligers, welke dit toernooi organiseren had bedankt, ging hij over tot de prijsuitreiking. Hierbij werd hij geassisteerd door Lisanne Arendsen. De Gouden Goal trofee voor het mooiste doelpunt is gewonnen door Roy Visscher van V.E.N.O. 1. De Fair Play trofee voor het sprotiefste team is gewonnen door Nemo. De trofee voor de minst gepasseerde keeper ging naar Peter de Boer van V.E.N.O. 1 En de Gouden Schoen voor de topscorer ging naar Leon de la Vieter van Kraggenburg.

Als laatste bedankte Ivo het organisatiecomité, dat het toernooi dit jaar voor de 27e keer organiseerde.

Eindstand
1. Olde Veste A
2. V.E.N.O. 1
3. Kraggenburg
4. NEMO 9
5. S.V.M.
6. Tonego
7. Ameide
8. V.E.N.O. 2.
9. Blankenham
10. Lemmer

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 13.01.20 | 07.53 UUR
Vandaag:
3° | -1°
Meer weer...
Morgen:
3° | -3°


AGENDA
  • Maandag 25.01.21
  • Dinsdag 26.01.21
  • Woensdag 27.01.21
  • Donderdag 28.01.21
  • Vrijdag 29.01.21
  • Zaterdag 30.01.21
  • Zondag 31.01.21
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.7373 s