Maandag 25.01.21 | 16.10 uur

Neem je puber gratis mee naar dé bioscoophit bij Vue Steenwijk

Ga samen NIXEN in de Vue bioscoop op 26 januari

Gamen, social media, chillen met vrienden. Eén-op-één-momenten tussen pubers en ouders zijn schaars. Toch zijn ze belangrijk. Uitjes zijn ideale momenten om samen een goed gesprek te voeren, bijvoorbeeld over geen alcohol drinken tot achttien jaar en niet roken. Daarom organiseert NIX18 op 26 januari 2020 de Zondag van NIX. Die dag kunnen ouders hun kinderen gratis meenemen naar de Vue bioscoop in Steenwijk. Perfect voor een gezellig uitje én een goed gesprek met je puber.

Eén op de drie ouders heeft met hun puber afspraken gemaakt over niet drinken en niet roken onder de achttien. En dat aantal zal snel toenemen. Want ruim tachtig procent van de ouders wil dit jaar met hun kind praten over niet roken en drinken. Sterker nog: bijna de helft van de ouders wil dit in 2020 regelmatig doen. Zij vinden een gezellig uitje daarvoor een goed moment. Bijvoorbeeld tijdens een bioscoopbezoek, blijkt uit een peiling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Daarom organiseert NIX18 de Zondag van NIX in samenwerking met twintig Vue bioscopen in heel het land, waaronder die in Steenwijk.

NIXEN met je puber
Op de Zondag van NIX kijk je samen met je puber naar een buitenaards goede bioscoophit. Het ticket voor je kind kost nix. De middag is niet alleen leuk, maar ook een ideaal moment om met je kind te praten over roken en drinken. Door mét in plaats van tégen je puber te praten groeit het zelfvertrouwen, en wordt je puber er beter in om zijn of haar eigen gedachten, gevoelens en ervaringen onder woorden te brengen. En een puber met zelfvertrouwen kan beter nee zeggen tegen verleidingen.

Koop tickets voor dé bioscoophit
De Zondag van NIX is op 26 januari 2020 en de film draait om 15:00 uur. Tickets bestel je eenvoudig op NIX18.nl. Daar vind je ook meer informatie en handige tips om met je kinderen te praten over geen alcohol drinken en niet roken. Denk aan op tijd afspraken maken, geen ruziemaken als het tóch een keer misgaat en altijd een positieve houding aannemen tijdens het gesprek. Zo maak je ook van de Zondag van NIX een nuttige en vooral leuke middag. Zijn de Vue bioscopen nou net te ver weg? Hou dan je eigen Zondag van NIX. Door samen te gaan bowlen, of karten bijvoorbeeld. Of door samen een taart te bakken. Geef hierbij het goede voorbeeld en laat zelf ook die sigaret of dat drankje achterwege.

Over de campagne
De Zondag van NIX is onderdeel van de campagne ‘NIX is de afspraak’. De campagne laat zien dat praten over niet roken en drinken onder de achttien heel vanzelfsprekend is en ondersteunt ouders hierbij. NIX18 biedt ouders tijdens de Zondag van NIX een steuntje in de rug om met hun kinderen op een luchtige manier te praten over geen alcohol drinken en niet roken. Bijvoorbeeld met een stellingenspel dat in de bioscoop wordt uitgedeeld.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 10.01.20 | 08.36 UUR
Vandaag:
3° | -1°
Meer weer...
Morgen:
3° | -3°


AGENDA
  • Maandag 25.01.21
  • Dinsdag 26.01.21
  • Woensdag 27.01.21
  • Donderdag 28.01.21
  • Vrijdag 29.01.21
  • Zaterdag 30.01.21
  • Zondag 31.01.21
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.6098 s