Donderdag 14.11.19 | 16.50 uur

De strijd om de mooiste Bok is losgebarsten!

Bokken bepalen het straatbeeld van Giethoorn

De strijd om de mooiste Bok in De Bokkenparade is losgebarsten! Het straatbeeld van Giethoorn wordt langzamerhand bepaald door prachtig gepimpte bokken. Van de veertig bokken staan er al 22 in vol ornaat en mét verlichting te wachten op stemmen! Het stemmen kan via de ruim 10.000 gedrukte stemkaarten en via de Facebookpagina van I Love Giethoorn!

Bokken in plaats van toeristen in de straten
Bewoners en ondernemers zijn creatief aan de slag gegaan om de mooiste Bok in tuinen, op terrassen en in winkels te krijgen. En het resultaat mag er zijn! 22 Bokken zijn nu al te zien op de vier wandel- en fietsroutes die speciaal zijn uitgezet voor De Bokkenparade. De bokken van De Bokkenparade bepalen al steeds meer het straatbeeld en dat zal de komende tijd nog toenemen.

De vier uitgezette routes brengen de wandelaar of fietser langs alle Bokken van de parade. In lengte variëren de routes van 1,2 km tot 27,4 km. De routes zijn te volgen in Google maps via de QR code die bij elke bok ook zichtbaar te scannen staat.

De routes zijn ook te zien op de website van I Love Giethoorn en via google maps door het scannen van de QRcode van De Bokkenparade. Op 21 december – tijdens het Winterwendefeest – worden de 7 bokken met de meeste stemmen bekend gemaakt; deze bokken spelen de hoofdrol in de gondel “De wolf en de 7 geitjes” in 2020. De komende dagen verwacht de organisatie dat de overige 18 bokken ook in het straatbeeld te zien zijn!

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 21.10.19 | 18.00 UUR


advertentie

Vandaag:
4° | 0°
Meer weer...
Morgen:
4° | 1°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.36085 s