Vrijdag 05.06.20 | 17.54 uur

V.V.V.V. / Corso Vollenhove maakt Wagenbouwersprijs 2019 bekend

Alle prijzen Corso Vollenhove uitgereikt

Alle prijzen Corso Vollenhove uitgereikt

Alle prijzen Corso Vollenhove uitgereikt © V.V.V.V. / Corso Vollenhove

Met de dahliacreatie ‘Medic!’, een herinnering aan D-Day 75 jaar geleden, won Fatal Attraction Corso Vollenhove op 24 augustus. Er waren meer prijzen te verdelen, zoals de felbegeerde Publieksprijs en Figuratieprijs. Afgelopen weekend werden deze extra prijzen uitgereikt. Ook werd de winnaar van de Wagenbouwersprijs bekendgemaakt.

Speeddates
Dit gebeurde tijdens het Juryoverleg op zaterdag 12 oktober in De Burght. Naast de wagenbouwers van de elf groepen, waren de meeste juryleden aanwezig om toelichting te geven. Dit jaar was de opzet van het overleg anders dan de voorgaande jaren. In plaats van de wagens met alle aanwezigen te bespreken, waren er speeddates van zo’n acht minuten met de juryleden. Zo kreeg iedereen de kans om prangende vragen te stellen. Dit beviel de wagenbouwers, juryleden en organisatie goed.

Kwaliteitsslag
In totaal werd het Corso beoordeeld door tien juryleden afkomstig uit Corsoplaatsen als Zundert, Lichtenvoorde, Tiel en Frederiksoord. Hiervan keken drie juryleden ’s avonds naar de verlichting op de wagens. Drie aparte juryleden, docenten drama, gaven punten voor de figuratie. Alle opmerkingen waren na te lezen in het Juryrapport. Eén van de juryleden over het niveau van het Corso: ‘‘Het Corso van Vollenhove van 2019 laat zien dat het algehele niveau nog steeds stijgende is. Een tendens van de afgelopen jaren die zich doorzet. Deze kwaliteitsslag zit vooral in de breedte van het deelnemersveld. De optocht biedt de vele toeschouwers uiteenlopende, pakkende ervaringen.’’

Wagenbouwersprijs
Aan het einde van de middag overhandigden voorzitter van de V.V.V.V. Han Knol en Dahliakoningin Jeanine Wijnand samen met sponsoren de bekers. Op de zondag na het Corso werd al in de feesttent bekendgemaakt dat zowel de Saantjes Publieksprijs als de Tamek Accountants & Belastingadviseurs B.V. Verlichtingsprijs waren gewonnen door Corsogroep Nameless. De AT Finance Figuratieprijs ging naar Excellent voor hun drumspel bij ‘Drums of Odin’. De nieuwe Klein Poelhuis Installatietechniek Duurzame Innovatieprijs was voor De Vereniging. Nog niet bekend was de winnaar van de Slagerij Heetebrij Wagenbouwersprijs. Hiervoor mocht iedere groep een stem uitbrengen op de groep die volgens hen de prijs het meest verdient. De meeste stemmen gingen naar de bouwers in het geel: Nameless. Kersverse voorzitter Marc Kwast kon zijn geluk niet op: ‘‘Dit is onverwacht, maar we zijn er heel erg blij mee.’’ De groep noemt het een sprookjesachtig Corsojaar, ze werden ook nog eens tweede met ‘Roodkapje’, en bedankt de groepen voor hun stem.

Nog eens de winnaars op een rij;
Saantjes Publieksprijs:
1. Nameless - 'Roodkapje'
2. Fulnaho - 'Comics'
3. Fatal Attraction - 'Medic!' / De Vereniging - ‘Walking with Dinosaurs’

AT Finance Figuratieprijs:
1. Excellent - 'Drums of Odin': 78,0 punten
2. Fulnaho - 'Comics': 77,0 punten
3. Rataplan - 'Vervlogen': 72,0 punten

Tamek Accountants & Belastingadviseurs B.V. Verlichtingsprijs:
1. Nameless - 'Roodkapje': 81,0 punten
2. Venomenaal - 'VIRUS': 73,9 punten
3. 't Jakan - 'Freestyle Contest': 71,7 punten

Klein Poelhuis Installatietechniek Duurzame Innovatieprijs:
De Vereniging – ‘Walking with Dinosaurs’

Slagerij Heetebrij Wagenbouwersprijs:
Nameless – ‘Roodkapje’

Volg Corso Vollenhove het hele jaar door op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter. Meer informatie is ook te vinden via: www.corso-vollenhove.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 15.10.19 | 11.30 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 7°
Meer weer...
Morgen:
15° | 7°


AGENDA
  • Vrijdag 05.06.20
  • Zaterdag 06.06.20
  • Zondag 07.06.20
  • Maandag 08.06.20
  • Dinsdag 09.06.20
  • Woensdag 10.06.20
  • Donderdag 11.06.20
  • Volledige agenda...

MAAND GELEDEN

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.46615 s