Woensdag 26.02.20 | 15.33 uur

Online vragenlijst via Steenwijkerlandpeilt.nl

Steenwijkerland werkt aan nieuw vrijwilligersbeleid

Hoe kunnen we vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zo goed mogelijk ondersteunen? Het antwoord op die vraag is straks de basis voor een nieuw Steenwijkerlands vrijwilligersbeleid dat in de maak is. Wethouder Trijn Jongman: ‘Laten we eerlijk zijn: onze samenleving kan niet zonder vrijwilligers. Al die mensen die zich belangeloos inzetten bij bijvoorbeeld een sportvereniging of bij activiteiten in de wijk. Ze zijn gewoon onmisbaar. Daarom zijn we er zuinig op en willen we de ondersteuning bieden die nodig is.’

Om in beeld te brengen of de bestaande ondersteuning voldoet, zet de gemeente vragenlijsten uit onder vrijwilligersorganisaties en het digitale burgerpanel. Ook overige inwoners kunnen, ook als zij geen vrijwilligerswerk doen, via www.steenwijkerlandpeilt.nl een vragenlijst invullen.

Het burgerpanel en de vrijwilligersorganisaties worden binnenkort persoonlijk benaderd. Overige belangstellenden kunnen tot en met 20 oktober 2019 een vragenlijst via www.steenwijkerlandpeilt.nl invullen. Dat kost ongeveer 10 minuten.

Na 20 oktober worden de antwoorden en reacties gebundeld. Vervolgens wordt in kleiner verband een bijeenkomst georganiseerd om de verzamelde input verder uit te werken in een concept- vrijwilligersbeleid.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 07.10.19 | 11.46 UUR


advertentie

Vandaag:
4° | 1°
Meer weer...
Morgen:
6° | 1°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.41242 s