Donderdag 17.10.19 | 16.43 uur

College van B&W zeer tevreden over proefperiode

Beschut Werk succesvol door Noordwest Groep

Het college van B&W heeft besloten om de uitvoering van Beschut Werk bij de Noordwest Groep voort te zetten. Dit vloeit voort uit een proefperiode die vanaf 2017 is ingezet bij de Noordwest Groep en met succes is afgerond.

Op 1 januari 2015 is de Participatiewet ingevoerd. Deze wet had tot gevolg dat er geen nieuwe mensen meer toegelaten werden in de sociale werkvoorziening die door de Noordwest Groep wordt uitgevoerd. Wel werd een nieuw instrument ingevoerd, namelijk Beschut Werk. Beschut Werk is bedoeld voor mensen die (nog) niet in een reguliere baan kunnen werken, maar wel in een beschutte omgeving onder aangepaste arbeidsomstandigheden. In 2017 werd Beschut Werk ondergebracht bij de Noordwest Groep.

Wethouder Tiny Bijl: ‘Na ruim 2 jaar is de conclusie dat de Noordwest Groep Beschut Werk goed heeft opgepakt. Er zijn in 2018 meer arbeidsplekken gerealiseerd dan de landelijke taakstelling en de verwachting is dat dit voor 2019 ook gehaald wordt. Binnen de regio Zwolle, maar ook landelijk, is de gemeente Steenwijkerland één van de weinige gemeenten die de taakstelling gehaald heeft. We zijn als college hier zeer tevreden over en hebben daarom ook besloten de uitvoering van Beschut Werk bij de Noordwest Groep voort te zetten’.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 20.09.19 | 06.55 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 8°
Meer weer...
Morgen:
15° | 8°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.36312 s