Donderdag 12.12.19 | 16.46 uur

Weersomstandigheden heeft vat op deelnemersveld

Combinatie Kelderhuis winnaar Ringrijderij Blokzijl

Ringrijderij Blokzijl

Ringrijderij Blokzijl© Ringrijderij Blokzijl

Age Kelderhuis met steekster Sigrid Hielkema' is afgelopen zaterdag 10 augustus 2019 winnaar geworden van de ringrijderij in Blokzijl. De combinatie ontving 37 punten. Er waren maximaal veertig punten te behalen.

Nadat de organiserende verenigingen de VTRB en de Friese Aanspanning s ’middags nog crisis beraad hadden gehouden, werd er toch besloten - gezien de weersomstandigheden - de wedstrijd door te laten gaan. Dit betekende voor een drietal deelnemers dat zij het niet aandurfden om naar Blokzijl te komen.

Maar met nog een deelnemersveld van 14 combinaties, het grootste van de laatste jaren werd het evenals voorgaande jaren een waar spektakelstuk.

Het massaal opgekomen publiek stond weer rijen dik op het parkoers van de Noorderkade. Zij genoten van de prachtige authentieke rijtuigen waaronder o.a. de Wagonette van de winnaars en de postkoets van de combinatie Zwaan uit Oldemarkt, en de omnibus van de combinatie Mooijman eveneens uit Oldemarkt.

De tweede prijs was weggelegd voor de combinatie van Jaap van Gunst met steekster Corrie van Mourik met een totaal van 35 punten. Deze had vorig jaar aangekondigd te zullen stoppen, maar kon het toch niet laten om nogmaals naar Blokzijl te komen.

Een derde prijs was voor de combinatie Meine Woudstra met steekster Annelies Adema. Zij ontvangen een puntentotaal van 30. Deze combinatie kreeg eveneens de beker voor het schoonste geheel van de aanspanning met de prachtige paarden die de combinatie trokken in combinatie met de in prachtige kledij gestoken koetsier en steekster. De jury was dan ook unaniem in haar oordeel.

De vierde prijs ging naar de combinatie Wilco Zijlstra met steekster Hillie Zijlstra uit Munnekeburen, die een totaal aantal punten vergaarde van 29 terwijl. Een vijfde prijs werd behaald door de Combinatie Nico Gosker met als steekster Simone, en ook een punten totaal vergaarde van 29.

Ook werd er nog een aanmoedigingsprijs beschikbaar gesteld door de Vereniging Toeristisch en Recreatief Belang Blokzijl. Deze werd gewonnen door de combinatie Jan Zantingh met steekster Sierad.

De prijsuitreiking was na afloop in M.F.C. 'De Ploats' waar de combinaties, juryleden en vrijwilligers bedankt werden namens de organisaties, gedaan door Ludwig Lassche. Hij hoopte dat er een volgend jaar weer een dergelijk deelnemersveld aan de start hebben.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 12.08.19 | 13.00 UUR


advertentie

Vandaag:
5° | 1°
Meer weer...
Morgen:
7° | 4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.39414 s