Vrijdag 18.10.19 | 13.37 uur

Stichting De Meenthe Externe Projecten wil verder groeien

Theater De Meenthe lanceert nieuw productiehuis

Een zelfstandige creatieve zuster van Rabo Theater De Meenthe, dat is de beste omschrijving van Stichting De Meenthe Externe Producties. De op 29 december 2017 opgerichte stichting is het productiehuis van Theater De Meenthe en de komende jaren wil het productiehuis verder groeien.

Na Garriet en Annegien de musical in 2017 was het voor Rabo Theater De Meenthe wel duidelijk dat er kansen lagen in het zelf produceren van podiumkunsten in de breedste zin. Storm over Beulaeke volgde snel met groot succes en dit jaar is het Mysterie Wardenier een productie van De Meenthe Extern. Na 4 uitverkochte voorstellingen in mei staan er 2 extra voorstelling in september over het leven van Johannes Wardenier en zijn brandstof loze motor. Sinds 2018 valt Droom XXL ook onder het productiehuis. Het unieke project van Henk en Tjitske Boltje waarbij verstandelijk en lichamelijk gehandicapten een eigen theatershow maken. Ook in 2020 staat er weer een Droom XXL op het programma.

In seizoen 2019-2020 presenteert De Meenthe Externe producties in september “Door weer en Wind” een uniek eenmalig cabaret project met Jannes Mulder en Lucina Bolding op de planken. 150 jaar Steenwijker Courant is de aanleiding maar de voorstelling is veel breder en gaat over het alledaagse leven in de gehele regio. In april/mei 2020 wil het productiehuis RAZZIA op de planken brengen in zowel Steenwijk als Vollenhove. Aanleiding is 75 jaar vrijheid en de dramatische dood van Harmen Visser die in de allerlaatste uren van de oorlog in de regio Steenwijkerland het leven liet na een zeer heldhaftig verzetsbestaan in de oorlogsjaren.

Vanaf 2021 wil het productiehuis jaarlijks 3 tot 4 eigen producties maken in verschillende genres waarbij streek gerelateerde verhalen vaak de basis voor de inhoud zullen zijn. Ook wil het productiehuis in aanraking komen met “nieuwe” makers en mensen die ideeen hebben voor een theatrale producties.
In september zal er gesproken gaan worden met de regio theaters en gemeenten over het cultuur regio profiel dat de gemeente Zwolle gepresenteerd heeft. Een profiel dat de regio Zwolle cultureel onderscheidend op de kaart moet zetten in Nederlandse cultuurlandschap. Stichting De Meenthe Externe Producties wil een rol in dat profiel krijgen zodat het een lang en duurzaam bestaan kan nastreven.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 24.07.19 | 12.00 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 8°
Meer weer...
Morgen:
15° | 8°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.34937 s