Dinsdag 26.05.20 | 11.52 uur

Word jij de nieuwe jeugdbestuurder?

Wanneperveense Anna zwaait af bij WDODelta

Wanneperveense Anna zwaait af bij WDODelta

Wanneperveense Anna zwaait af bij WDODelta© WDODelta

Jeugdbestuurder Anna Spijkervet uit Wanneperveen nam dinsdagmiddag 9 juli afscheid van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Tijdens de vergadering van het algemeen bestuur hield ze een pleidooi om jongeren te blijven betrekken bij het waterschapswerk. Voorbereiden om de gevolgen van de klimaatverandering op te kunnen vangen en duurzaamheid zoveel mogelijk verweven in het werk, gaf ze het bestuur mee als nadrukkelijke speerpunten. Anna stopt als jeugdbestuurder, omdat ze de leeftijdsgrens van 18 jaar bereikt.

Anna kijkt met veel plezier terug op haar periode bij het waterschap. Tweeënhalf jaar geleden is Anna begonnen als jeugdbestuurder van het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Toen wist ze nog niet echt wat een waterschap deed.

"Ik heb in mijn bestuursperiode veel verschillende dingen gedaan. Ik heb gastlessen gegeven, geholpen tijdens open dagen, ben jurylid geweest bij Battle of the beach en Vakkanjers en heb gesproken tijdens het jeugdwatercongres. Een jaar nadat ik jeugdbestuurder was, werd ik gekozen tot jeugddijkgraaf. Ik ben verschillende keren in het landelijke en regionale nieuws geweest. Dit maak je als 17-jarige niet vaak mee. Het hoogtepunt vond ik het Jeugdjournaal. Waar kun je zoveel mogelijk jongeren bereiken en vertellen over het werk waterschapswerk? Ik vond het een eer om het jeugdwaterschap in zo’n programma te mogen vertegenwoordigen."

Anna vindt het jammer dat ze afscheid moet nemen. “Ik heb het met heel veel plezier gedaan.”
Vorige week heeft Anna Spijkervet het stokje overgedragen aan Jiska Taal van Hoogheemraadschap Delfland. Zij is nu de nieuwe landelijke jeugddijkgraaf.

Word jij de nieuwe jeugdbestuurder?
WDODelta is momenteel bezig met het zoeken naar een nieuwe jeugdbestuurder. Als jongerenambassadeur van het waterschap word je betrokken bij activiteiten die het waterschap organiseert en denk je mee over het bereiken en betrekken van jongeren bij het waterschapswerk. Dat is erg divers: van het versterken van dijken tot aan het schoonmaken van rioolwater en van het aanleggen van waterbergingen tot aan het vangen van muskusratten. Daarnaast werkt het waterschap aan maatregelen om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen en levert het een bijdrage aan duurzaamheid en de circulaire economie.

Wil je meer weten?
Alle jeugdbestuurders van de waterschappen samen vormen het landelijke jeugdwaterschapsbestuur. De jeugdbestuurders komen vier keer per jaar samen en ze nemen deel aan landelijke en regionale activiteiten. In haar laatste jaar was Anna hiervan de voorzitter, wat betekende dat ze naast jeugdbestuurder van WDODelta ook de nationale jeugddijkgraaf was.

Wil jij de nieuwe jeugdbestuurder van WDODelta worden? Neem dan gerust eens contact op met het waterschap lerenoverwater@wdodelta.nl of 088-233-1200. (www.jeugdwaterschap.nl)

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 10.07.19 | 10.07 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 6°
Meer weer...
Morgen:
21° | 5°


AGENDA
  • Dinsdag 26.05.20
  • Woensdag 27.05.20
  • Donderdag 28.05.20
  • Vrijdag 29.05.20
  • Zaterdag 30.05.20
  • Zondag 31.05.20
  • Maandag 01.06.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

MEEST GELEZEN

MAAND GELEDEN

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.44214 s