Zaterdag 16.11.19 | 18.25 uur

Wethouder Scheringa: 'Een hele mooie win-win situatie'

School en dorpshuis onder een dak in Tuk

De basisschool ’t Puzzels Tuk en het dorpshuis Tuk worden in een gebouw gehuisvest. Dit gebouw wordt op de huidige locatie van de Scouting gebouwd. De Scouting verhuist hiervoor naar een locatie in het bos buiten Tuk. De gemeenteraad heeft dit besloten op 9 juli.

Wethouder Marcel Scheringa: "In ons coalitieakkoord ‘Door verbinding naar resultaat’, is afgesproken dat Tuk een nieuwe basisschool krijgt. Door in hetzelfde gebouw ook het nieuwe dorpshuis te huisvesten wordt een unieke verbinding tot stand gebracht. Het nieuwe gebouw wordt gerealiseerd op de huidige locatie van de Scouting. De Scouting verhuist hiervoor naar een locatie in het bos buiten Tuk. Al met al een hele mooie win-win situatie voor alle betrokken partijen en zeker ook voor de inwoners van Tuk. Zij krijgen op hun voorkeurslocatie een nieuwe school en een dorpshuis in een gebouw dat op korte termijn gerealiseerd kan worden. Tevens krijgt de Scouting een locatie die beter past en aansluit op hun activiteiten, namelijk in de bossen aan de Onderduikersweg in de Bult."

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 10.07.19 | 09.07 UUR


advertentie

Vandaag:
5° | 2°
Meer weer...
Morgen:
5° | 0°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.36314 s