Zaterdag 16.11.19 | 18.25 uur

Muziek brengt jong en oud bij elkaar!

'Wanne make Music Festival' voor herhaling vatbaar

Donkere wolken boven Wanneperveen pakte zich zaterdag 6 juli jl. samen tijdens het 'Wanne make Music Festival'. Het muziekfeest op het plein dreigde in het water te vallen, echter met een beetje improvisatie van alle deelnemers werd besloten om het festival naar binnen te verplaatsen. "Het risico dat de instrumenten beschadigd zouden worden was te groot", aldus de organisatie.

Alles wat Wanneperveen te bieden heeft op muzikaal gebied kwam samen in een bomvolle zaal. Fanfare, popkoor, slagwerkgroep en zelfs een rockbandje hebben er een muziekfeest van gemaakt waar nog lang over zal worden nagepraat. Er is zelfs al een vervolg aangekondigd en wel op 5 mei 2020, een bevrijdingsconcert.

"Muziek brengt ons bij elkaar, jong en oud, los van achtergrond of religie, kleur of denkbeelden, muziek is het bindmiddel in onze samenleving. Dat is de gedachte achter de opzet van dit festival. Muziek heeft zeker ook toekomst."

Popkoortje WanneBe Kids had voor het eerst een optreden en zong zonder plankenkoorts op een aandoenlijke wijze Groene tante Gea en Pasapas. Ook fanfare de Wieden speelde samen met haar jeugd. Sinds kort is er door de gezamenlijke korpsen in de regio een jeugdorkest opgericht, een wijs besluit om de toekomst te waarborgen. De prachtige klanken van slagwerkgroep Dynamic blijven hangen en er werd meegedanst op de melodie van Ben Cramers de clown. Toen het rock bandje afsloot met Van Morrison’s Brown Eyed Girl kon de avond niet meer stuk.

"Een prachtige avond wat zeker een vervolg gaat krijgen de komende jaren."

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 08.07.19 | 09.16 UUR
Vandaag:
5° | 2°
Meer weer...
Morgen:
5° | 0°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.36582 s