Zaterdag 07.12.19 | 15.04 uur

Motie CPB-fractie zorgt voor eerste drinkwatertappunt

Eerste openbare drinkwatertappunt in Steenwijkerland

Vanaf woensdag 12 juni 2019 kunnen fietsers en wandelaars op het Waterkeringpad tussen Kalenberg en Ossenzijl water drinken en hun bidons vullen bij een openbaar drinkwatertappunt. Wethouder Marcel Scheringa en raadslid Jacqueline Willemsen namen het eerste drinkwatertappunt in Steenwijkerland officieel in gebruik. Raadslid Jacqueline Willemsen: "Een mooie voorziening die je in Nederland steeds vaker ziet. Ook in Steenwijkerland willen we toe naar een netwerk van punten waar je gratis, en op een milieuvriendelijke manier, drinkwater kunt tappen. Het sluit naadloos aan bij de gastvrije gemeente die we willen zijn. Voor onze inwoners en voor bezoekers van ons prachtige gebied."

Het realiseren van openbare drinkwatertappunten in Steenwijkerland is het resultaat van een motie van de CPB-fractie. Het college heeft toen aangegeven openbare drinkwater tappunten een sympathiek idee te vinden.

Het is de bedoeling dat op meerdere plekken in de gemeente – gekoppeld aan het fietsroutenetwerk – openbare tappunten worden gerealiseerd. Steenwijkerland heeft daarbij gekozen voor de zogenaamde ‘Happer-Tapper’ die twee tappunten heeft: om direct uit te drinken en om de waterfles te vullen. Wethouder Marcel Scheringa: ‘We doen dat via Join the pipe. Een organisatie die, net als wij, duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Door water te drinken uit een herbruikbare fles, zorgen we voor een plasticvrij milieu. Daarnaast draagt elk tappunt dat via deze organisatie wordt geplaatst bij aan een waterproject in een ontwikkelingsland. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten.’

Het watertappunt op het Waterkeringpad is door Vitens aangesloten op de bestaande waterleiding. Hierdoor is er altijd een directe toevoer van kraanwater van hoge kwaliteit. Aan de hand van de ervaringen die met dit eerste tappunt worden opgedaan, wordt verder gewerkt aan een vervolg.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 12.06.19 | 13.51 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 6°
Meer weer...
Morgen:
8° | 7°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.3838 s