Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Bijeenkomsten om 'Lokale Inclusie Agenda' vorm te geven

Drie bijeenkomsten voor inwoners in Steenwijkerland

De gemeente Steenwijkerland gaat een Lokale Inclusie Agenda maken. Wethouder Trijn Jongman: "Daarin komt te staan welke maatregelen we kunnen nemen om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Oók mensen met een beperking. Welke belemmeringen ervaren ze en hoe kunnen we die zoveel mogelijk wegnemen? Daarover willen we graag met hen om tafel. Dat doen we op verschillende manieren. In juni en juli organiseren we bijvoorbeeld drie bijeenkomsten waar iedereen van harte welkom is. Verder zijn er ook gesprekken met belangenbehartigers, zoals cliëntenraden. Zo proberen we alle doelgroepen te bereiken."

De uitkomsten van de gespreksrondes vormen de basis voor de Lokale Inclusie Agenda die de leidraad voor de komende jaren gaat worden. Het opstellen van de Agenda past bij de ambitie van het college om te zorgen voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Voor mensen die dat niet kunnen is er een vangnet.

Wethouder Trijn Jongman: ‘Als samenleving moeten we kijken wat we kunnen doen om belemmeringen zoveel mogelijk weg te nemen. Dan hebben we het niet alleen over obstakels in de openbare ruimte. Ook op andere gebieden kunnen we over oplossingen nadenken. Bijvoorbeeld aanpassingen die een werkgever kan doen voor mensen met een visuele beperking. We willen breed naar het thema kijken en alle aspecten belichten. Tijdens de gesprekken horen we ook graag wat mogelijke oplossingen kunnen zijn en waar de prioriteiten zouden moeten liggen.’

Steenwijk, Vollenhove en Oldemarkt
De gemeente organiseert de komende maanden drie bijeenkomsten. Op 27 juni in de Meenthe in Steenwijk, op 2 juli in de Burght in Vollenhove en op 16 juli in Dalzicht in Oldemarkt. Meer informatie daarover is te vinden op de gemeentelijke website: www.steenwijkerland.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 29.05.19 | 09.04 UUR


advertentie

Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32705 s