Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Bruintjes: "Het kon echt niet meer...”

IJsclub Ons Genoegen opent nieuwe opslagschuur

Nieuwe opslagschuur operationeel

Nieuwe opslagschuur operationeel© Ons Genoegen in Sint Jansklooster

Ons Genoegen in Sint Jansklooster is nu al klaar voor de komende winter. Met leden, vrijwilligers en sponsoren opent de ijsclub op zaterdag 8 juni de nieuwe opslagschuur. De bouw daarvan was onder meer mogelijk dankzij bijdragen van het Bercoopfonds, het Rabofonds en de gemeente Steenwijkerland.

"Het kon echt niet meer...”, zegt secretaris Jan Bruintjes als hij terugdenkt aan de oude situatie. Het complete materialenpark van Ons Genoegen stond in containers uit de jaren tachtig. Weer en ongedierte had zo ongeveer vrij spel. “Ook steenmarters hebben voor de nodige schade aan onze machines gezorgd”, vertelt Bruintjes.

De plannen voor de nieuwe opslagschuur lagen dus al een aantal jaren klaar, maar de bijbehorende financiën kostten wat meer tijd. “We zijn heel blij met de steun van de gemeente en de fondsen, waardoor deze bouw mogelijk was. Omdat we veel werkzaamheden zelf hebben uitgevoerd, konden we de kosten zo laag mogelijk houden. Bovendien vroegen bedrijven niet de hoofdprijs voor de werkzaamheden die we hebben uitbesteed.”

Daardoor hebben de quads en veegmachines van de club die weer een deugdelijk onderkomen. Ook alle andere materialen vinden daarin een plek. “Ook hebben we nu meer ruimte om wat te klussen. In de schuur staat een mooie werkbank”, vertelt Bruintjes tussen de houten wegwijsbordjes van de Rond de Wiedentocht. Dat is de tocht die de club tijdens strenge winters uitschrijft.

De club hoopt dat de komende winters een aantal malen te doen. Dan komt fase twee van het plan ook dichterbij. “Ook onze kleedaccommodatie annex bestuursruimte is hard aan vervanging toe. Het plan daarvoor, inclusief de benodigde vergunningen, ligt ook al klaar. Maar we moeten nu eerst onze kas weer aanvullen”, zegt Bruintjes.

Ons Genoegen is opgericht in 1947 en verhuisde in de jaren tachtig, vlak voor de gloriedagen van Evert van Benthem, naar de huidige locatie aan de Kloosterweg. Liefhebbers konden in maart 2018 voor het laatst rondjes draaien op de ijsbaan.

De ijsclub nodigt leden uit om de nieuwe schuur op zaterdag 8 juni te bekijken. Dat kan, onder het genot van een hapje en drankje, vanaf 16.00 uur.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 24.05.19 | 08.58 UUR


advertentie

Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32187 s