Zaterdag 16.11.19 | 18.25 uur

Politieke markt moet meer duidelijkheid geven

CDA: Kanttekeningen bij plaatsing zonnevelden

Het CDA in Steenwijkerland is nog niet overtuigd van de noodzaak van het plan van het college om 125 hectare landbouwgrond op te offeren voor zonnevelden. Dat laat Jan Vredenburg, fractievoorzitter van het CDA in Steenwijkerland weten. "De klimaatplannen zijn nog niet door de Eerste Kamer, er is geen klimaatakkoord in de Provinciale Staten en windenergie voor Steenwijkerland wordt pas in het najaar besproken. Als er al landbouwgrond nodig is, dan maken wij graag een integrale afweging tussen zonne- en windenergie."

Vredenburg geeft aan dat er ook alternatieve mogelijkheden zijn voor zonnepanelen. "Er zijn nog voldoende daken niet benut, laten we dat eerst doen voordat we landbouwgrond gaan gebruiken."

Eén van de manieren om het gebruik van daken voor zonnepanelen te stimuleren, is volgens Vredenburg de regeling 'asbest eraf en zonnepanelen er op'. "In de provincie wordt door het CDA geprobeerd deze regeling weer nieuw leven in te blazen. Op die manier ben je en duurzaam bezig, maar realiseer je ook de doelstelling om in 2024 de daken asbestvrij te hebben. Dat is dus een win-win situatie", aldus Jan Vredenburg.

In de politieke markt van dinsdag 14 mei zal dit onderwerp besproken worden. "Dan zullen we horen hoe andere partijen er in staan."

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 13.05.19 | 09.11 UUR


advertentie

Vandaag:
5° | 2°
Meer weer...
Morgen:
5° | 0°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.37329 s