Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Steenwijkse Theater ongekend populair

Recordaantal bezoekers Theater De Meenthe

Recordaantal bezoekers Theater De Meenthe

Recordaantal bezoekers Theater De Meenthe© Lina de Boer

Voorafgaand aan de voorstelling van Piepschuim op donderdag 25 april is de 53.000 theaterbezoeker ontvangen in Rabo Theater De Meenthe. Opnieuw een recordaantal bezoekers in een theaterjaar dat door het uitstekende weer maar slecht op gang kwam. Het oude record stond op 52.577 bezoekers.

Omdat het huidige theaterseizoen nog doorloopt tot begin juni zal het aantal theaterbezoekers nog verder stijgen. Het is het 18e jaar op rij dat het Steenwijkse Theater meer bezoekers mag ontvangen dan het jaar ervoor. Het totaalbezoek aan het theatercomplex is gelijk gebleven en schommelt rond de 150.000. Vooral de beurzen, markten en evenementen waren niet zo succesvol als andere jaren. Ook speelt het uitstekende weer het regiotheater regelmatig parten. Het succes van theater De Meenthe zit hem in de breedte van de programmering en niet zozeer in het louter presenteren van grote namen. Ook het produceren van eigen voorstellingen is zeer succesvol.

Op 9 mei is de Preview voor het nieuwe seizoen. Deze feestelijke avond is gratis te bezoeken. Vanaf dat moment kan er ook weer geboekt worden voor het nieuwe seizoen. Rabo Theater De Meenthe heeft haar doelstellingen aangescherpt en wil de komende jaren jaarlijks 50.000 theaterbezoekers ontvangen. Een uitdaging blijft het omgaan met de ondermaatse financiering van het Theater. De Meenthe heeft moeite de snelle kostenstijgingen van personeel, faciliteiten en artiesten bij te houden. Kosten die nodig zijn om aan het niveau te blijven voldoen, te blijven groeien en het aantal bezoekers op pijl te houden.

De verwachting voor seizoen 2019-2020 is dat de 50.000 bezoekers wederom gehaald gaan worden. Om deze verwachting waar te maken is de programmering aangescherpt. De Meenthe zal minder meerdaagse landelijke grote producties laten zien en juist meer producties die een verbindende factor hebben met de regio. Zo zal de voorstelling ‘Gas’ over de impact van de gaswinning op de samenleving te zien zijn in Steenwijk en wordt er een voorstelling gemaakt over de 150 jarige Opregte Steenwijker Courant.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 26.04.19 | 11.53 UUR


advertentie

Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32304 s