Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Onopgemerkt en toch één met de natuur en de das!

Het Dassen-kijk-seizoen is weer gestart!

De Das

De Das© Taco Tjalkens

Het Dassen-Kijk-seizoen in de dasmobiel van Landschap Overijssel is weer gestart. De eerste avond, die afgelopen weekend plaatsvond leverde een avond met 7 dassen (4 volwassen en 3 jongen) op. Dit is een uniek hoog aantal in de geschiedenis van de dasmobiel en beloofd een mooi seizoen te worden. Van half april tot en met half augustus kun je bij Landschap Overijssel een bezoek brengen aan de dasmobiel en zo onopvallend aanwezig zijn in het leefgebied van de das. De dasmobiel is een geur- en geluidsdichte hut aan de rand van het bos die uitkijkt op een dassenburcht. Vanuit de hut kun je ongestoord de dassen bewonderen. Hierbij maak je deel uit van wat zich afspeelt binnen het dassenleven, onopgemerkt en daardoor zo uniek!

In de dasmobiel van Landschap Overijssel is de kans op het zien van dassen vele malen groten dan dat je een das in het wild hoopt te spotten. En daarnaast verstoor je in deze dasmobiel de dassen niet. De hut staat op een prachtige plek aan de rand van het bos in de buurt van Deventer.

De dasmobiel is in het leven geroepen omdat Landschap Overijssel het voor velen onbekende dier graag zichtbaar wil maken. De das verdient het om de aandacht te krijgen. Bezoekers krijgen een informatieve en interactieve presentatie over de das waarbij feiten en fabels worden toegelicht. Vervolgens met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe prachtig en bijzonder de das is, zorgt voor een breder draagvlak maar ook zeker voor een onuitwisbare sympathie bij bezoekers voor de das.

Via de website www.landschapoverijssel.nl/dassenkijken vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor een bezoek. Deze avonden zijn doorgaans op de woensdag, vrijdag en zaterdag. Na de aanmelding krijg je een bevestiging met adresgegevens en wat praktische tips bij het deelnemen aan de excursie.

Een grote kans dat de dassen zich op zo’n avond in levende lijve laten zien. Even deel zijn van het leven van de das, een ware bucket-list ervaring die je zeker niet mag missen! Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.landschapoverijssel.nl/dassenkijken

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 26.04.19 | 07.00 UUR


advertentie

Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.31917 s