Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Chauffeur worden iets voor jou?

Dagbesteding de Variant zoekt chauffeurs

Chauffeur worden iets voor jou?

Chauffeur worden iets voor jou?© InteraktContour

Dagbestedingslocatie de Variant in Steenwijk zoekt vrijwilligers die cliënten naar de dagbesteding rijden en weer terug naar huis. Cliënten van de dagbesteding zijn door hun hersenletsel vaak afhankelijk van georganiseerd vervoer en kunnen zonder de vrijwillige chauffeurs de dagbesteding niet bezoeken.

Bij de dagbesteding komen mensen die hersenletsel hebben opgelopen door bijvoorbeeld een beroerte, hersenbloeding of ongeluk. Zij werken daar aan hun persoonlijke doelen om zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen blijven doen. Zoals bijvoorbeeld het trainen van vaardigheden en motoriek. Daarnaast ontmoeten cliënten lotgenoten en ontlasten ze zo even hun naasten.

Meer mensen naar de dagbesteding brengen
Janet Buter, van InteraktContour: “Cliënten komen uit Steenwijk maar ook uit de dorpjes om ons heen. We hebben nu één taxibus maar vanaf 1 mei hebben we twee taxibussen en kunnen we meer mensen naar de dagbesteding brengen. Dat betekent wel dat we meer chauffeurs nodig hebben.”

Een gezellig praatje onderweg
Eén van de chauffeurs die al een paar jaar op het busje van InteraktContour rijdt, is Kiki Bosman. “Ik wilde graag iets voor mijn medemens betekenen. Toen mijn kinderen ouder werden kreeg ik daar de tijd voor. Via het uitzendbureau voor vrijwilligerswerk kwam ik als chauffeur bij dagbesteding de Variant terecht. Behalve het besturen van de taxibus, help ik cliënten ook bij het in- en uitstappen en het in- en uitladen van de rolstoelen. En natuurlijk maak ik onderweg een gezellig praatje.”

Chauffeur worden iets voor jou?
Wil jij je ook inzetten voor mensen met hersenletsel? Word dan chauffeur bij dagbesteding de Variant in Steenwijk. Naast goede begeleiding krijg je een EHBO-cursus en een cursus Breinbasics waarin je meer leert over de oorzaken en gevolgen van hersenletsel. Daarnaast ontvang je een kleine onkostenvergoeding. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Janet Buter, per e-email: j.buter@interaktcontour.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 20.04.19 | 07.00 UUR


advertentie

Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.33159 s