Dinsdag 23.07.19 | 11.11 uur

Op weg naar werk in gemeente Steenwijkerland

Steenwijkerlanders helpen statushouders

Op dinsdag 23 april 2019 gaan zeven statushouders in de Meenthe in Steenwijk iets speciaals doen. Zij presenteren voor een volle zaal met bekende en onbekende Steenwijkerlanders hun talenten en vragen rondom het vinden van werk. Wie kent iemand die werkt in de financiële administratie? Hoe kan ik werkervaring op doen in het werk met kinderen? En wie kent een werkgever die een scheikundige wil laten meelopen? Deze en nog andere vragen worden gesteld door de statushouders die meedoen aan de meedenkavond van Pop Up Your Talent.

Toekomst opbouwen in Steenwijk
Pop Up Your Talent organiseert deze meedenkavond om een podium te bieden aan statushouders die graag aan het werk willen. Messelink: “Het idee is op deze avond de sociale kring rondom statushouders uit te breiden en zo de kans op werk te vergroten”.

En dat is nodig want 84 procent van de statushouders zit na 2,5 jaar nog in de bijstand concludeerde het CBS dit voorjaar. Vluchtelingen die een status hebben gekregen moeten op zoek naar een huis, de taal leren en erachter komen hoe de Nederlandse samenleving in elkaar zit. "Dat heeft tijd nodig, maar het vinden van werk raakt daardoor achterop terwijl dat minstens zo belangrijk om mee te doen”, aldus Arnold Messelink. Hij is mede-initiatiefnemer van Pop Up Your Talent, de organisatie die deze meedenkavond organiseert.

Zelf regie nemen
Wat het traject uniek maakt is dat de statushouder leert om zijn sociale netwerk te vergroten en samen stappen te zetten richting de arbeidsmarkt. Wanneer statushouders weten wat ze willen en de juiste mensen om zich heen verzamelen dan creëren ze daarmee een stevige basis. Messelink: "Bij Pop Up Your Talent bieden we training, tools en het netwerk zodat de deelnemer zelf aan de slag kan gaan."

Waardevolle afspraken
De meedenkavond wordt afgesloten met, hoe kan het ook anders, een netwerkborrel. De deelnemers presenteerden de oogst van de meedenksessies, zoals concrete tips, nieuwe contacten en waardevolle toezeggingen die de komende maanden handen en voeten zullen gaan krijgen. En ben u enthousiast geworden? Dan bent u van harte uitgenodigd want iedere Steenwijkerlander die wil bijdragen is welkom!

De meedenkavond van Pop Up Your Talent is op 23 april a.s. in de Meenthe in Steenwijk. De zaal is open vanaf 19:15u en 19:30u starten de statushouders met de presentaties.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 15.04.19 | 14.44 UUR


advertentie

Vandaag:
32° | 21°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30524 s