Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

'L&M Workwear Omloop Noord-West Overijssel 2019'

Voorjaarsklassieker doorkruist Steenwijkerland

Met dank aan regionale ondernemers en een nieuwe hoofsponsor (L&M Workwear, red.), gaan op 6 april 2019 maar liefst 450 (inter)nationale renners en rensters, in drie wedstrijden, de strijd met elkaar aan. Start van de Omloop Noord-West Overijssel is zaterdag vanaf het Havenplein in Genemuiden. De wedstrijd is een belangrijke indicator voor wielertalenten.

Dankzij de nieuwe hoofdsponsor draagt het wielerevenement een nieuwe naam: 'L&M Workwear Omloop Noord-West Overijssel'. Hiermee heeft stichting wielerpromotie Genemuiden een stabiele partner gevonden richting de 50e editie, welke met veel wieleractiviteiten gevierd zal gaan worden.

Er worden op zaterdag 6 april 2019 drie wielerkoersen verreden. Om 9:00 uur starten de nieuweling-meisjes (15-16 jaar)/junior-vrouwen (17-18 jaar), om 12:00 uur de nieuwelingen (jongens 15-16 jaar) en als laatste categorie om 15:00 uur de junioren (jongens 17-18 jaar). Van de plaatselijke wielervereniging Noordwesthoek staan bij zowel de nieuweling-meisjes/junior-vrouwen, nieuwelingen en junioren koersen eigen renners aan de start. Naast Rixt Tol uit Hasselt en Isa Naberman uit Genemuiden staan Ruth van Hulst en Carmen van Veen uit Zwolle en Joyce Mulder uit Meppel aan de start. In de categorie nieuwelingen staan de Noordwesthoekers Bart en Ruben Kortleve uit Havelte aan het vertrek. Bij de junioren staat Genemuidenaar Sam Naberman aan de start.

Ook dit jaar kan de 'L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel' zich weer verheugen op veel buitenlandse interesse. Zoals gewoonlijk heeft de omloop veel aantrekkingskracht op de Belgische zuiderburen. Dit jaar ook belangstelling, bij de dameskoers, vanuit Zweden, Finland en zelfs uit Israel. De Israëlische Shani Berger zal zaterdag om 9:00 uur met rugnummer 1 op het Havenplein acte de préséance geven.

"De omloop vormt een belangrijke opstap naar het professionele wielrennen. Niet voor niets noemt men de Omloop NWO een koers die je gereden móet hebben. Als je deze wedstrijd wint, dan ben je een grote", aldus de stichting.

De Omloop van 2018 werd, na twee mooie koersen bij de nieuweling-meisjes/junior-vrouwen en de nieuwelingen, geneutraliseerd door een grote valpartij. Politie IJsselland heeft de koers geneutraliseerd, omdat veel ambulances op de valpartij afkwamen, om te helpen met de gevallen wielrenners. Dit maakte dat er weinig dekking van ambulances over was in het zorggebied 'Steenwijk en omstreken'.

De bijzondere Overijsselse klassieker gaat zaterdag van start op het Havenplein in Genemuiden, waar bezoekers eveneens de finish kunnen aanschouwen. De nationale en internationale renners zullen zes keer door Hasselt en Zwartsluis rijden en driemaal door de kop van Noordwest Overijssel. Wielerliefhebbers kunnen de exacte route en bijbehorende vertrek- en aankomsttijden vinden op: www.omloopnwo.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 01.04.19 | 13.41 UUR


advertentie

Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32216 s