Dinsdag 23.07.19 | 11.11 uur

Muzikale compositie van Johann Sebastiaan Bach

Cantatedienst in de Grote Kerk van Blokzijl

Op zondag 31 maart 2019 wordt er in Grote Kerk (Brouwerstraat 11) in Blokzijl een Bachcantate uitgevoerd. De cantatedienst is geschikt voor zowel kerkgangers als Bachliefhebbers. Voorganger is Ds. Andries Bakker. Aanvang 15.30 uur.

De uitvoering van een cantate is geen gewone kerkdienst, maar een viering waarin het thema van de cantate die aan het einde wordt gezongen centraal staat. Er worden liederen gezongen en teksten uitgesproken die gaan over de uit te voeren cantate. Wel aangepast aan deze tijd natuurlijk, want in de tijd van Bach kon zo’n dienst makkelijk drie uur duren. Beide delen, viering en cantate, duren ongeveer even lang (20/25 minuten).

Het cantate-koor bestaat uit zangers uit de regio, het orkest wordt gevormd door professionele musici. De artistieke leiding is in handen van de dirigente Raghna Wissink. Deze cantate kent een brede muzikale bezetting met naast het continuo en de strijkers ook een belangrijke rol voor twee hobo's, twee blokfluiten en een trompet. De sopraan en bas-aria's worden respectievelijk gezongen door Suzanne Weber en Niels Kuipers, het tenor-recitatief door Richard Vissinga. Het orgel wordt bespeeld door Ab Weegenaar.

Na afloop van de cantatedienst is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 22.03.19 | 14.06 UUR


advertentie

Vandaag:
32° | 21°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.3098 s