Vrijdag 18.10.19 | 10.20 uur

Arts-onderzoeker Machteld Huber houdt lezing over nieuw concept

Steenwijkerland verkent mogelijkheden van ‘Positieve gezondheid’

De gemeente Steenwijkerland wil samen met haar (zorg)partners kijken naar de mogelijkheden van het concept 'Positieve Gezondheid'. Als eerste aanzet daarvoor organiseert de gemeente op maandag 1 april 2019 een lezing door arts-onderzoeker Machteld Huber die aan de basis van het nieuwe concept staat.

Wethouder Trijn Jongman: "We hebben het concept al een tijdje op ons netvlies en willen kijken wat we er met elkaar mee kunnen bereiken. Je ziet dat er landelijk ook steeds meer belangstelling voor is. Niet alleen in de medische wereld, maar ook bij provincies en gemeenten." De lezing is bedoeld voor mensen die beroepsmatig raakvlakken met het onderwerp hebben, zoals zorgaanbieders, huisartsen, maatschappelijke organisaties en vertegenwoordigers uit het onderwijs. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Het concept Positieve Gezondheid gaat verder dan alleen niet ziek zijn. Het gaat om kwaliteit van leven, een prettige omgeving, goed in je vel zitten en mensen om je heen. Het medische domein wordt op die manier verbonden met het fysieke en sociale domein. Wethouder Trijn Jongman: ‘Een integrale benadering dus. En dat is precies wat we willen. Machteld Huber zal tijdens haar lezing het concept uitgebreid toelichten en ons meenemen in de mogelijkheden ervan.’

De lezing van Machteld Huber is op maandag 1 april 2019 van 16.00 uur tot 17.00 uur in het Vestzaktheater in De Meenthe in Steenwijk. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich melden via: linda.de.graaf@steenwijkerland.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 22.03.19 | 09.31 UUR
Vandaag:
14° | 8°
Meer weer...
Morgen:
15° | 8°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.35023 s