Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Jubileumconcert op zaterdag 6 april 2019

Jubilarissen Blokzijl Vocaal in het zonnetje

Jubilarissen Blokzijl Vocaal in het zonnetje

Jubilarissen Blokzijl Vocaal in het zonnetje© Karin Rozendal

Het jubileumconcert van Blokzijl Vocaal krijgt extra glans door vijf zangers die vanaf het eerste uur lid zijn: Anja van Benthem, Gré Middelhof, Nies Steenbeek, Stijn Bakker en Alewijn Boogaard.

Het koor startte in 1983 met 30 mensen onder de naam gemengd koor de Kolkklanken. Het lidmaatschap bedroeg 2 gulden en 50 cent. Daarvan kon de Doopsgezinde Kerk 't Lam worden afgehuurd voor repetities en een dirigent worden betaald.

Ruim 35 jaar bij hetzelfde koor is een hele tijd. Waarom blijven ze zolang op het koor? Er volgen verschillende antwoorden: 'Het is fijn om met muziek bezig te zijn. Dan kom ik kom los van alles. Ik voel mij altijd beter na het zingen, ontspannen. Daarbij komt dat het koor een fijne klank heeft én het is ook gewoon gezellig om elkaar wekelijks te zien.'

Tijdens het Jubileumconcert worden koorwerken gezongen die in de afgelopen 35 jaar ingestudeerd zijn. Sommige stukken bestonden nog niet eens toen het koor opgericht werd; andere zijn van lang daarvoor. Het concert begint om 20.00 uur. Kerk open vanaf 19.30 uur.

Met de nieuwe naam 'Blokzijl Vocaal' wil het koor uitstralen dat Blokzijl een belangrijke plek voor het koor is. Dat komt ook tot uiting in het jubileumconcert op zaterdag 6 april 2019, in de Grote Kerk van Blokzijl. Dinie Boes-Kuik vertelt tijdens het jubileumconcert aan de hand van een foto's en voorwerpen bijzonderheden uit de geschiedenis van Blokzijl.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 18.03.19 | 13.08 UUR


advertentie

Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.39796 s