Dinsdag 23.07.19 | 18.32 uur

Vrijwilligerswerk in de spotlights tijdens NLdoet

Groene Wens Boot weer 'spic en span'

Vrijwilligerswerk in de spotlights tijdens NLdoet

Vrijwilligerswerk in de spotlights tijdens NLdoet© Groene Wens Boot

Het Oranje Fonds organiseerde op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet. Het is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. De Groene Wens Boot te Ossenzijl had zaterdag 16 maart zo’n zestien klussers om een aantal zaken aan te pakken. Dit ondanks het regenachtige weer. Alleen het schilderwerk werd uitgesteld en zal later worden uitgevoerd.

Na ontvangst met koffie en iets lekkers erbij werden de mouwen flink opgestroopt. Er werd in en rond de boot en het botenhuis flink geboend, gesopt en opgeruimd. Ook het kleine tegelpad en terras werden netjes opgeknapt. Overhangende takken werden gesnoeid en gebroken tegels opgeruimd. De werkzaamheden werden afgerond met een gezellige lunch bij De Gele Lis.

Alles ligt er weer spic en span bij voor de start van het nieuwe vaarseizoen. Een extra feestelijk tintje was er deze dag door de gewonnen stemronde van het ING Nederland Fonds, waarvoor de Groene Wens Boot op zaterdag 9 maart in Emmen een cheque van 5000 euro kreeg uitgereikt.

Volgens het Oranjefonds zijn de vrijwilligers het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 18.03.19 | 10.12 UUR


advertentie

Vandaag:
32° | 21°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.34911 s