Vrijdag 18.10.19 | 13.49 uur

SVGiethoornSE op het hoogste podium

Gieters acrotrio naar ONK 2019

Leden SVGiethoornSE op het hoogste podium

Leden SVGiethoornSE op het hoogste podium© SVGiethoornSE

Een tweede gouden medaille verzekert Julia, Nina en Sophie van een plek op het Oost Nederlands Kampioenschappen. Deze wedstrijden worden gehouden op zaterdag 6 april in Hellendoorn. Het trio van SVGiethoornSE wist zaterdag 16 maart in Zwolse Stilohal opnieuw de hoogste trede van het podium te bereiken met hun prachtige en goed uitgevoerde oefening.

Het tweede trio uit Giethoorn, Jindra, Nienke en Siènna behaalde deze wedstrijd de vijfde plaats. Vanwege puntenaftrek in verband met een verkeerd uitgevoerd element, grepen zij naast het brons. Hierdoor is het voor hun nog even spannend of zij ook mogen meedoen op het ONK. Welke teams uit de regio meedoen in Hellendoorn wordt na het weekend bekend gemaakt.

Voor Sophie was het haar tweede gouden medaille deze dag. ’s Ochtends had zij al een turnwedstrijd in Nieuwleusen gehad waarbij zij op vier onderdelen; vloer, balk, brug en sprong haar kunnen heeft getoond. Vloer en balk waren goed voor een eerste plaats, brug voor het zilver en sprong voor brons. Haar puntentotaal van deze vier oefeningen leverde de eerste plaats in het totaalklassement op.

Ook turnster Anke Rodermond wist zich te plaatsen voor de finale. Haar oefeningen op de vloer en brug waren goed voor respectievelijk een eerste en derde plek in het onderdelenklassement. In het totaalklassement eindigde zij als vijfde. Begin april vindt in Rijssen de finale 5e divisie turnen plaats.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 18.03.19 | 11.38 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 8°
Meer weer...
Morgen:
15° | 8°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.35094 s