Dinsdag 23.07.19 | 20.28 uur

Jaarlijkse uitvoering in dorpshuis de Sint Janskamp

Soli Deo Gloria krijgt handen op elkaar

Jaarlijkse uitvoering in dorpshuis de Sint Janskamp

Jaarlijkse uitvoering in dorpshuis de Sint Janskamp© Soli Deo Gloria

Op zaterdagavond 16 maart 2019 vond de jaarlijkse uitvoering van christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria plaats in het afgeladen dorpshuis de Sint Janskamp te Sint Jansklooster. Voorzitter Wim Lameris gaf een kort overzicht van een roerig muziekjaar.

Zoals veel muziekverenigingen kent ook S.D.G. pieken en dalen wat betreft aanwas van nieuwe leerlingen naast opzeggingen van muzikanten. Daardoor kon het afgelopen jaar zelfs niet meegelopen worden met het bloemencorso.

Lameris: "Dat was voor ons een zeer ingrijpend besluit." Voor een volle zaal speelde de fanfare onder leiding van dirigent Wilfred Grootenhuis feestelijke marsen, filmmuziek en bekende Franse hits uit voorbijgaande jaren. Herkenbare en meeslepende muziek waardoor het publiek geregeld enthousiast meeklapte.

Lameris: "Achttien jaar was Bert Beens onze dirigent, waarna Jan Hibma hem vorig jaar opvolgde. Hibma kreeg echter een aanbieding die hij niet kon weigeren waardoor we opnieuw op zoek moesten naar een nieuwe dirigent. Wilfred Grootenhuis reageerde enthousiast. De klik onderling is prima."

Grootenhuis is tevens dirigent van o.a. Fanfare de Wieden en Euphonia Nijeveen. De leerlingen van deze verenigingen en van S.D.G. repeteren sinds kort gezamenlijk. Dat de band met voormalig dirigent Bert Beens nog steeds goed is bleek uit het feit dat Beens deze avond als muzikant meespeelde met de fanfare.

Na de pauze waarin een verloting plaatsvond bracht de malletband, gedirigeerd door Marinus Schoonewelle, hits als ‘Hey Brother’ van Avicii en ‘Great Balls of Fire’ van Jerry Lee Lewis ten gehore. De majorettes, opgeleid door instructrice Hennie Haasjes, vertoonden hun danstalent op het podium. Deze dames winnen met regelmaat diverse medailles tijdens indoorconcoursen.

Ook werden er drie jubilarissen gehuldigd. Angelique Waack en Lysanne ten Veen (majorettes) kregen een bronzen speldje en een oorkonde voor hun vijfjarig lidmaatschap. Jannie Westenbrink – Bloemhof (fanfare) kreeg een verguld speldje voor haar veertigjarig lidmaatschap. Binnenkort meer foto’s op www.sdgsintjansklooster.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 18.03.19 | 11.52 UUR


advertentie

Vandaag:
32° | 21°
Meer weer...
Morgen:
34° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30813 s